реклама
Sucurity Police

реклама

«За останні півроку через певних осіб мене намагалися схилити до визнання вини, мотивуючи, що так мені “світить” 10 років ув’язнення, а якщо визнаю провину і “піду назустріч”, то матиму максимум штраф 8-10 тисяч гривень, і цей жах закінчиться. Оскільки я не винен у тому, що мені інкримінують, я, звісно, відмовився», – розповів в інтерв’ю виданню «Інфоміст» екс-начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Владислав Пустовар.

Хто саме намагався його схилити до того, щоб визнав свою провину, поки не каже.

Pustovar2

Нагадаємо, що рівно півроку тому його, тоді ще начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області, затримали слідчі Генпрокуратури спільно з підрозділом внутрішньої безпеки. За версією слідства, Пустовар давав одному з керівників Національної поліції дві тисячі доларів за проходження атестації двох своїх підлеглих.

«28 березня мене було затримано слідчими Генеральної прокуратури та повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України. Мені на той час намагалися інкримінувати тяжкий злочин, за який передбачено відповідальність від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Свою позицію щодо цього кримінального провадження я висловлював журналістам одразу після того, як вийшов з ізолятора. Вона не змінилася. Я і зараз стверджую, що кримінальне провадження було сфальсифіковано», – каже Пустовар.

«Після деякого часу розслідування слідство змінило підозру на більш м’яку – частина 1 статті 369² Кримінального кодексу України. Це зловживання впливом, за яке вже передбачено штраф або позбавлення волі до двох років. Тобто це злочин невеликої тяжкості. У кінці липня слідство було закінчено. Обвинувальний акт направлений до суду. Перше судове засідання відбулося 12 вересня. Суддя, вислухавши позицію обвинувачення і захисту, ухвалив рішення про повернення обвинувального акту прокурору через його невідповідність вімогам КПК. Інформації про те, чи оскаржила прокуратура це рішення, в мене немає. Якщо не оскаржила, обвинувальний акт має повернутися, і слідство, скоріш за все, складатиме новий і намагатиметься мені його вручити», – каже Пустовар.

– Зважаючи на те, що на пропоновані “поступки” ви не пішли, чому обвинувачення було пом’якшене?

– Там із самого початку не було цієї статті, яку мені інкримінували. Штучно обвинувачували у вчиненні більш тяжкого злочину з метою зчинення більшого резонансу, створення підстав для затримання та обрання міри запобіжного заходу у вигляді арешту. Тому що у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, який мені інкримінують зараз, заборонено затримання особи та тримання її під вартою. Єдиний запобіжний захід, який може бути застосовано, – це особисте зобов’язання, це те, що раніше називалось підписка про невиїзд.

– Як ви для себе характеризуєте ситуацію, що склалася? Політичне замовлення? Зачистка кадрів?

– Те, що я багатьох не влаштовував на цій посаді, – це загальновідомий факт. Останній рік по області ходили чутки, що мене от-от "приберуть". Моє перебування на цій посаді заважало певним особам у їхньому незаконному збагаченні. Поки сам для себе не розберуся щодо замовлення, нічого сказати не можу. Не треба плутати осіб, які були зацікавлені в моєму зміщенні, з особами, які доклали до цього руку. Зацікавлено було багато людей, а хто саме взяв у цьому участь і розіграв цю комбінацію… Коли суд ухвалить об’єктивне та справедливе рішення у цій справі, і буде доведено мою невинуватість, тоді постане питання: хто винен у створенні цієї ситуації. От тоді ми можемо повернутися до цієї розмови.

– Не вірю, що правоохоронець із таким досвідом не дізнався за півроку, хто замовник, якщо такий є…

– Будь-яка таємниця через деякий час стає відомою. Давайте почекаємо!

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 vv 01.02.2017 23:24
як ти так і тебе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 язон 05.10.2016 14:14
Цитую Вже смішно:
... обвинувачували у вчиненні більш тяжкого злочину
... вчинення злочину невеликої тяжкості

Обвинувачували - не означає, що винен! Про один патрон - бувало в нас, що стрілялися і не одним пострілом! І після самогубства ретельно витирали зброю і акуратно клали у шухляду! І чомусь так співпало, що після відстронення Пустовара по області почалися рейдерські наїзди на підприємців та став квітнути рекет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Вже смішно 05.10.2016 12:48
... обвинувачували у вчиненні більш тяжкого злочину
... вчинення злочину невеликої тяжкості

Раніше офіцери самі клали на стіл рапорт на звільнення, або брали револьвер і одну кулю. А тут "злочин невеликої тяжкості" - це майже дитячі пустощі. Чи може його під гіпнозом везли до Києва, талони на бензин замість заправки міліцейских машин в карман йому підсунули в руки вложили?

Моє перебування на цій посаді заважало певним особам у їхньому незаконному збагаченні
- ну наведіть хоть одне резонасне діло проти можновладців, яке було доведено суду? Чи може то дід, який поцупив у селі старий велосмпед та жінка що вкрала духи на 400 гривень і загриміла на 4 роки вязниці "були зацікавлені в моєму зміщенні". Навіть злочини скоєні під час революції гідності не були розкриті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Пенсіонер 04.10.2016 20:31
Якби керівництво хотіло змістити Пустовара то зробили це без будь-яких проблем, адже причин завжди більш чим достатньо знайдеться. Час розставить все на місце!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Той-того 04.10.2016 14:08
Як ти так і тебе. Ви пацани тако ж не одну долю зламали своїми підставами. Але на твоєму місці повинен бути твій друг саньок хитрожопий, але випало друже тобі. Нічого, час лікує і кожному своє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 парам 04.10.2016 13:27
та злили його...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 критик 04.10.2016 13:08
Цитую Олександр:
Так діють принципові люди.Сила не вгрошах,а в правді!!!

Цитую Олександр:
Так діють принципові люди.Сила не вгрошах,а в правді!!!



А где она, эта правда?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Олександр 04.10.2016 11:11
Так діють принципові люди.Сила не вгрошах,а в правді!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100