реклама

реклама

Серію різких заяв на адресу Держгеокадастру зробили депутати Черкаської обласної ради під час сьогоднішньої сесії.

Баштан

Розпочалося все з виступу представника Радикальної партії України – депутата Олега Баштана, який нагадав про ситуацію в селі Талалаївка Христинівського району, де учасники АТО, а також чорнобильці, афганці та інші пільговики не можуть отримати земельні ділянки через відмови місцевої структури Держгеокадастру. Олег Васильович назвав ці відмови формальними та обумовленими корупційними причинами (роздача землі «за гроші»), а також пов’язав їх із впливом народного депутата Антона Яценка.

– Головне управління Держгеокадастру робить неможливим отримання землі в законний спосіб. Тим часом, поля не засіваються, – наголосив пан Баштан.

Від імені воїнів АТО та інших пільговиків Олег Баштан закликав владу встановити винних у ситуації, що склалася, а в разі, якщо цього не буде зроблено, жителі Талалаївки залишили за собою право на заходи громадської непокори.

Фракція партії «Відродження» (до цієї політичної сили входить пан Яценко), в цілому погодившись із оцінкою радикалами діяльності Держгеокадастру, заперечувала тільки проти згадки імені пана Яценка, який, мовляв, навпаки, всіляко сприяє розпаюванню земель між селянами.

Звернення воїнів АТО та інших пільговиків, озвучене Олегом Баштаном, адресувалося головам ОДА та обласної ради Юрію Ткаченку і Олександрові Вельбівцю. Але вони, заявивши, що не контролюють структури Держгеокадастру, запропонували писати в центральні органи цього відомства.

Після цього слово взяв депутат від Радикальної партії Микола Булатецький, який із виступів пана Баштана та інших депутатів зробив висновок, що Держгеокадастр є «злочинною організацією». Він закликав уряд скасувати це відомство, як це й передбачалося під час Майдану. Також пан Булатецький закликав звернутися до Національного антикорупційного бюро України з пропозицією розслідувати діяльність Держгеокадастру, зокрема, на Христинівщині.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 бульба 07.10.2016 19:39
бла бла бла. а чим бюджети сіл будеш наповнювати брехунець, коли всі землі попередаєш для піару у власність, і неважливо це чорнобильці, фронтовикии будуть чи підставні особи. результат один - земелька пішла, плата до села назавжди втрачена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Ох 07.10.2016 17:58
Боже храни Булатецького і дай йому 200 років життя щоб він нарешті зрозумів, що з нашого роя не буде нікуя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100