реклама

реклама

Другий місяць осені в Степовому розпочався з районного пісенного фестивалю ветеранських колективів.

DSC04198

Самодіяльні артисти з Старого Ковраю, Васютинець, Тимченок, Москаленок, Жовниного,Вереміївки, Кліщинець та Степового представляли свої пісні. В заході взяло участь вісім ветеранських колективів, в яких налічується більше ста учасників. В цьому році всі фольклорні ансамблі Чорнобаївщини з нетерпінням чекали початку фестивалю, який щорічно проводиться під патріотичним гаслом «І внуки героями стали, коли діди героями були».

У святково прикрашеному оновленому залі сільського будинку культури зібралися місцеві жителі, шанувальники української пісні, гості.

Відкрили фестиваль та привітали присутніх з святом голова районної ветеранської організації Раїса Омелечко, начальник відділу культури Світлана Шаповал та почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», один із засновників місцевого товариства Петро Душейко.

Очільник територіальної громади Степового сільський голова Анатолій Писаренко у своєму виступі познайомив учасників зібрання з історією заснування села, вручив гостям коровай, який за традицією розділили між усіма присутніми та розповів про досягнення територіальної громади, в якій проживає 630 жителів, серед яких 195 осіб пенсійного віку. А їм є чим похвалитися: чистий і доглянутий центр села, алея Слави воїнам-афганцям, новозбудований дитячий майданчик, відремонтований Будинок культури, встановлене електричне опалення, теплозберігаючі вікна, двері, придбано новий одяг для сцени і технічні засоби.

DSC04205

- Все це завдяки тісній співпраці з нашим господарством, розумінню і підтримці керівництва СТОВ «Дніпро», які не тільки надають 200 робочих місць для наших жителів і вчасно виплачують заробітну плату, а й направляють кошти на вирішення соціально-культурних проблем села, - говорить голова села. - Щиро дякую Петру Григоровичу та його синам, за постійну допомогу у вирішенні щоденних питань територіальної громади.

А далі було творче дійство з піснями, танцями та музиками. Головну частину фестивалю під шалені оплески земляків відкрили місцеві аматори сцени – фольклорний колектив «Срібне веретено».

В репертуарі колективів, які один одного змінювали на сцені звучали українські народні пісні, твори самодіяльних композиторів. Кожен із виступів сприймався гучними, щирими оплесками та вигуками браво.

А в кінці всі учасники фестивалю мали можливість ще раз поспілкуватися між собою, поспівати пісень за столом та пригоститися чаєм, кавою та бутербродами. А потурбувалося про це місцеве господарство, яким і дякували за гостинність.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 черкащанка 07.10.2016 19:53
Вот это и есть уровень Черкасс :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100