реклама
Sucurity Police

реклама

У п’ятницю, 7 жовтня, в Черкаській міськраді засідала конкурсна комісія на заміщення посади директора Черкаської міської централізованої бібліотечної системи (ЦБС).

bibliotekar_1

За процедурою на першому засідання розглядали документи та допускали претендентів до подальшої участі в конкурсі. Нагадаємо, згідно вимоги від профільного Міністерства, керівники закладів культури, які не працювали на контрактній основі до 1 січня 2016 року, мають бути звільнені. А на заміщення вакантної посади має пройти конкурс.

Комісія з цього питання має 9 членів. Один представник комісії - це директор департаменту освіти і гуманітарної політики Марина Бакланова, як було повідомлено, перебуває на сесії в Києві.

Як з’ясувалося, у конкурсі на посаду директора ЦБС беруть участь дві особи: в. о. директора Тетяна Дубова та Світлана Слодзік. Документи від Дубової надійшли 8 вересня, а від Слодзік – 26 вересня. Усі подали необхідні документи, а також листи підтримки від відомих осіб та організацій.

Тетяна Дубова

Тетяна Дубова

Голова комісії, обрана більшістю членів, депутат Черкаської облради Валентина Коваленко, зачитала на засіданні звернення від в. о. директора ЦБС Дубової до міського голови про недостовірну інформацію щодо звільнення з останнього місця роботи Світлани Слодзік. Мовляв, вказана кандидат на посаду директора ЦБС в автобіографії та мотиваційному листі зазначила, що звільнена з останнього місця роботи за віком відповідно до Закону України «Про державну службу», при цьому в трудовій книжці зроблено наступний запис: «Припинено службу та звільнена у зв’язку з невідповідністю працівника займаній посаді внаслідок стану здоров’я, який перешкоджає продовженню даної роботи і відмовою від переведення на іншу роботу».

Разом з тим, у листі до директора департаменту освіти і гуманітарної політики кандидат на посаду директора ЦБС Світлана Слодзік зазначає, що виконала всі вимоги щодо надання документів для розгляду конкурсної комісії. А от довідка щодо стану її здоров’я у переліку вимог не зазначена, тому немає потреби про це говорити.

«По-друге інформую, що я звільнення з посади у зв’язку з виходом на пенсію за віком та у зв’язку з погіршенням стану здоров’я у 2011 році. Звертаю увагу, що вихід на пенсію не пов’язаний зі станом здоров’я, який би призвів до інвалідності… Вважаю некоректним і неприпустимим використання пані Дубовою свого службового становища, який дав їй змогу доступу до моїх особистих документів», – уточнює Слодзік, зауважуючи, що таким чином Дубова порушила вимоги закону «Про інформацію».

На комісії почали сперечатися. Одні розцінювали, що Дубова дійсно вчинила некоректно, озвучивши таку інформацію про свою суперницю, а інші наполягали на тому, що слід отримати від Слодзік достовірні дані. Члени комісії дійшли думки, що їм таки слід знати чітко стан здоров’я пані Слодзік, щоб розуміти, чи зможе вона, згідно закону, в разі перемоги в конкурсі, обійняти відповідну посаду. Тож на даному етапі засідання комісії документи були затверджені. Але члени комісії проголосували і за те, щоб звернутися до центру медико-соціальної експертизи із запитом щодо стану здоров’я обох претенденток. Присутні на засіданні комісії претендентки на посаду надали згоду щодо цього.

«При деяких діагнозах забороняється працювати на керівних посадах. Ніхто в нас не виключав статтю 24 Кодексу законів про працю, де йде мова про документ щодо стану здоров’я. Щоб стан здоров’я претендентів не перешкоджав укласти з кимось з них договір. Наприклад, Слодзік каже, що немає інвалідності, але я маю оперувати фактами, тобіж документами», - зазначила присутня на засіданні комісії юрист.

Світлана Слодзік

Світлана Слодзік

«Я вийшла на пенсію за Пенсійним законом, який був до пенсійної реформи. А тоді він давав змогу піти на пенсію в 53 роки. У мене майже 13 років державної служби було на той час, що дозволяло піти за віком на пенсію!» - зауважила Слодзік.

Питання здоров’я було не єдиним, яке турбувало присутніх. Одна з претенденток Тетяна Дубова також запідозрила декого з членів комісії в конфлікті інтересів. Вона озвучила заяву на ім’я міського голови, де йдеться про конфлікт між нею та директором профільного департаменту Баклановою. Мовляв, Бакланова неодноразово наполягала на звільненні заступника директора по роботі з дітьми центральної міської бібліотечної системи Андрущенко і призначила на цю посаду Слодзік. Але Дубова зауважила, що в неї не було причин і законних підстав звільняти пані Андрущенко. Тож Дубова попросила розглянути її заяву та виключити пані Бакланову з членів конкурсної комісії.

Також Тетяна Дубова внесла інші зауваження щодо складу комісії, зокрема, занадто пізнє і поспішне включення в склад комісії Ольги Мартинової…

Усі заяви та звернення очікують розгляду і реакції та матимуть подальші наслідки при наступних засіданнях комісії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #31 Ірина Лазаренко 11.10.2016 22:51
В мене тільки одне питання - як людана, що більше 10 років займає посаду директора бібліотечної системи, може так некорректно себе вести? Це було просто жахливо. Тетяна Дубова вела себе невиховано, її хамська поведінка - просто неповага як до інших кандидатів та членів комісії, так і до всіх причетних. Як людина з рівнем коммунікації на рівні ринкових торгашок може продовжувати головувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #30 Читачка 11.10.2016 20:28
Діючий директор- дійсно знавець своєї справи, професіонал зі стажем і гарна людина. А бажана посада для іншої претендентки- лише для задоволення власних амбіцій, а не для розвитку бібліотечної справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #29 ДУСЯ 11.10.2016 20:12
плюс минус истина ПО ПРИКОЛУ комменть1 ВСЕ НАСТОЛЬКО ПО ФИГ что трудно вь1числить результат на пользу хороших перемен А ОНИ КАК РАЗ ЖЕЛАТЕЛЬНЬ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #28 Марія 11.10.2016 18:58
Пані Таран, а ви справді Катерина Таран? Бо ваші тексти з жахливими граматичними та стилістичними помилками,а таке соромно для журналіста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #27 Герда Ларцева 11.10.2016 18:10
Цитую Платон:
"Паук" Дубовая дерется всеми способами не за себя самую лично, а за усю свою родню - мужа, свата, невестку и прочих близких, которые "присосались" к бюджетному корытцу в качестве сторожей и других "типа работников" библиотек. Да и как же без власти-то остаться?!... Так что Дубовой есть за что драться!!!

як гарно сказано. таки так воно і є...усі свої, і все своїм., є а що боротися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #26 ЧИТАТЕЛЬ 11.10.2016 17:40
Цитую Герда Ларцева:
Мириться с этим или менять работу, зависит от обстоятельств. Можно попытаться закрыть глаза на причуды руководителя. Но стоит ли? Жизнь коротка, а треть ее мы проводим на работе. Если выходки начальства сидят в печенках, пусть её место займет кто-то другой, а вы поищите, где комфортней.

І ПРАВИЛЬНО
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #25 ЧИТАТЕЛЬ 11.10.2016 17:34
Цитую пустое:
построить в городе колизей и пусть претенденты на все должности и в всякое дупутатство, там, в чесной и бескомпромиссно й дискуссии побеждают соперника. город и страна станут, по крейней мере, чище. та и народ получит хоть единственное у себя в жизни право шото решать большим пальцем, а не только им номера на мобильниках набирать.

ШОТО ГДЕ ТО ОТ АШОТА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #24 ЧИТАТЕЛЬ 11.10.2016 17:31
:Биб лио тека ЖИВОЙ организм Хотелось бь1 побольше презентаций Интереснь1х встреч А что на самом то деле За вь1весками магазинов не видно даже названий В том числе и имени Леси Украинки Кто туда заходит Разве заблудившийся в лабиринтах коммерческих структур Если несет нафталином то надо проветрить заведение А без никаких изменений в жизни коллектива это просто невозможно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #23 бурлачка 11.10.2016 14:33
ОДНАЧЕ РОЗМАЗАТЬ У НАС МОЖУТЬ ПО АСФАЛЬТУ ТОМУ ЦЕ ПРАВИЛЬНО ТАСУВАТИ КАРТИ ЧЕРЕЗ Сім років хоча би ТОДІ НЕ БУДЕ ПРИСОСОК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #22 Олекса 11.10.2016 09:07
Платон - Ви мабуть Дубову зі Слодзік переплутали)))
Присмоктались до бюджету??? Чи й не великі посади, книжки сторожувати, зарплата мабуть відповідна...
Цікаво, чому Світлана Борисівна замовчує, що нині обрана головою ОСББ в будинку де живе, як жеж вона планує і будинком опікуватись, як голова і десятком бібліотек. Черкаси ж місто маленьке, інформації вдосталь.
Катерина Таран - чому Ви до тих 20 років третій раз апелюєте. На сайті департаменту освіти є автобіографії та багато інших документів претенденток, то в Дубової в два рази більше саме бібліотечного стажу виходить, не клеїться шось з аргументом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100