реклама
Sucurity Police

реклама

Вже гарною традицією стало проведення фахівцями Черкаського міського центру зайнятості профорієнтаційних заходів для студентської молоді Черкаського державного технологічного університету. Один із таких масштабних заходів була організація «ярмарку професій», до якої долучилися понад 800 студентів.

У заході взяли участь представники обласного і міського центрів зайнятості та керівники найпотужніших підприємств міста: виробничо-будівельна фірма «Сатурн», фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм», компанія «Група Венето», ПАТ «Азот», ПАТ«Черкаський шовковий комбінат», торгівельна мережа «Фокстрот», ДП «СанСервіс Столиця», ТОВ КТД "Холод", ТОВ «Компанія Метал Інвест», ТОВ «МГК-Черкаси», ТОВ «Машинобудівельний завод», ДП «Автоскладальний завод №2», «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» та контактний центр «Телеперфоменс».

фото

«Наші студенти працюють не лише в Черкасах, але і в інших містах. Наприклад, в Кропивницькому працює близько 10% спеціалістів з нашого університету на різних промислових підприємствах. Ми турбуємось про перше робоче місце наших випускників, адже воно дозволить визначитись з професією і майбутнім кар’єрним зростом. На сьогодні тісно та успішно співпрацюємо практично з усіма місцевими підприємствами та центром зайнятості. Думати про працевлаштування своїх студентів-випускників ще під час їхнього навчання – є першим і найголовнішим принципом нашої діяльності», - коментує в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Під час «ярмарку професій» студенти ознайомилися з 900 актуальними вакансіями на ринку праці регіону, поспілкувалися особисто з представниками відділу кадрів різних підприємств, провели першу у своєму житті співбесіду з роботодавцем, скористалися послугами працівників HR-менеджменту та, можливо, знайшли роботу своєї мрії.

«На цей час на ринку праці існує певна незбалансованість попиту і пропозицій, є велика потреба у робітничих професіях. Тому наша задача надати можливість студентам без досвіду роботи поспілкуватися з роботодавцями на різноманітних заходах, якими є ярмарки вакансій та дні відкритих дверей», – розповіла директор Черкаського центру зайнятості Оксана Щербак. Характеризуючи ситуацію на місцевому ринку раці вона відзначила, що державою передбачено цілий ряд механізмів стимулювання роботодавців. В наш час є ряд додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню молоді, яка закінчила або припинила навчання у вищих навчальних закладах і вперше приймається на роботу. За створення нових робочих місць та працевлаштування на них зазначеної категорії громадян роботодавцям з Фонду соціального страхування на випадок безробіття компенсується єдиний соціальний внесок.

Водночас фахівці з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості презентували послуги служби зайнятості для випускників, як майбутніх пошукачів роботи. Вони наглядно продемонстрували сучасні підходи та методи ефективного працевлаштування: використання порталів «Труд», «Моя кар’єра», інноваційних методів відео-резюме і відео-вакансії. Під час заходу надавались індивідуальні консультації та проводилося психодіагностичне тестування для виявлення орієнтації на професійну кар’єру із використанням опитувальника «Професійна кар’єра».

Загальновідомо, що перше працевлаштування завжди складне і хвилююче. Тому роботодавці, які були присутні на заході, допомогли випускникам зробити перші, ще невпевнені, але такі важливі, кроки молоді на своїй професійній ниві.

«Я сам більше як 30 років закінчив вищий навчальний заклад і все життя займаюсь виробництвом. Ми готові брати студентів без досвіду роботи і творити з них гідних спеціалістів та інженерів, які потрібні для нашого виробництва. На роботу беремо лише офіційно і ділимося своїм власним досвідом. Головне, щоб люди мали бажання вчитися», - коментує директор групи «Венето» Олександр Згіблов.

“На такі зустрічі, зазвичай, ми запрошуємо роботодавців, які є профільними для наших студентів. Таким чином молодь може поступово підготуватися до важливого кроку в своєму житті – першого робочого місця. Важливо, що до нас із кожним роком звертаються все більше роботодавців та керівників підприємств із проханням прийти на таку зустріч. Це означає, що на випускників ЧДТУ є попит на ринку праці”, - відзначила директор центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлана Лишко.

У ході спілкування зі студентами Олег Григор наголосив, що: «У будь-якій галузі в Черкасах працюють наші випускники. Це свідчить про те, що ми готуємо кваліфіковані кадри для різних спеціальностей і вони є затребувані на ринку праці».

Кожен роботодавець для зацікавлення випускників саме на його підприємство мав свою стратегію. Наприклад, Олександр Згіблов – генеральний директор компанії «Група Венето» запрошував на роботу спеціалістів машинобудування, інженерів-технологів з металообробки, швейного виробництва, деревообробки та гарантував високу заробітною плату, офіційне працевлаштування з соціальними гарантіями, використання новітнього та сучасного обладнання під час роботи; Наталія Колобова – менеджер з підбору персоналу торгівельної мережі «Фокстрот» запропонувала можливість розвиватися та мати кар’єрне зростання для тих, хто дійсно хоче працювати навіть без досвіду роботи; Юрій Зеленюк – директор ТОВ КТД "Холод" відмітив, що на  підприємстві є дефіцит у молодих та перспективних кадрах, тому існує потреба в інженерах, технологах, конструкторах; Тарас Охота – директор ТОВ «МГК-Черкаси» запросив на роботу інженерів-технологів, -механіків, -енергетиків, інженерів з метрології, інженерів вентиляції і теплопостачання та пообіцяв  заробітну плату від 5 000 грн; Ірина Головко –  менеджер з персоналу ДП «СанСервіс Столиця», яка і сама безпосередньо навчалась на лінгвістичному факультеті ЧДТУ, запропонувала роботу на повний і не повний робочий день, а саме на посадах: експедитора, комплектувальника, торгового представника, адміністратора; Олена Некора – представник ТОВ «Машинобудівельний завод» відзначила, що на сьогодні є вакантні місця для двох конструкторів та менеджера із вмінням читати креслення; представники контактного центру «Телеперфоменс» також є колишніми студентами ЧДТУ, тому пропонують роботу з гнучким графіком, існуючою системою бонусів та можливістю кар’єрне зростання для молоді.

Наприкінці заходу всі присутні в черговий раз переконалися у важливості проведення таких заходів і дійшли думки, що потрібно навчатися з перспективою та планувати про майбутнє вже сьогодні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100