реклама
Sucurity Police

реклама

Голова Черкаської облради Олександр Вельбівець в понеділок, 10 жовтня, спізнюється майже на 20 хвилин на прес-конференцію до журналістів і перепрошує, мовляв, через непросту зустріч з головами депутатських фракцій. Адже щойно на засіданні вирішувалося питання щодо визначення дати продовження призупиненої у п’ятницю сесії. І таки визначилися: 12 жовтня о 10-й має продовжитися робота сесії.

DSC_0022(1)

– До початку пленарного засідання передумов для такого розвитку подій, що мали місце, не було. Та градусу напруги додало внесене з голосу питання по комунальному підприємству «Фармація». Потім фракція «Свободи» стала вимагати виключити з порядку денного питання від «Укропу» щодо недоцільності створення Національного парку «Холодний Яр». Все це викликало бурхливі події (силове блокування трибуни – ред.) Я намагався використати всі можливості і положення регламенту, щоб налагодити конструктивну роботу. У підсумку система була знеструмлена і далі проводити роботу не було можливості. Депутати стали виходити з зали. Тому, дивлячись на це, я і був змушений зробити перерву в в засіданні сесії, – сказав Вельбівець. - Разом з тим, я намагався за регламентом використати всі можливості, щоб не казали, що я не шукав конструктиву. Послухайте, якщо великий хлопець, демонструючи свою фізичну перевагу, відкидає депутата від трибуни, це не додає протестувальникам ваги. Тому я і говорив про потребу викликати правоохоронців, щоб ситуація не вийшла з-під контролю. Прийшли, попідпирали стіни і все закінчилося. Але присутні протестувальники хотіли силового сценарію. Та в інших було більше здорового глузду. Бо силове протистояння дало б змогу декому кричати про повернення до часів Тулуба, до поліцейської держави. Та ніхто такого робити не хоче, однак треба, щоб не дійшло і до анархії.

На зауваження журналістів, чи вдасться провести нормально сесію, він зауважує:

– Є велике сподівання. Бо в нас приїздить ось делегація з Кам’янського району. Вони зустрічатимуться з фракцією «Свобода» і, сподіваюся, аргументи обох сторін щодо створення Національного парку будуть почуті, – зазначив Олександр Вельбівець.

Якщо ж говорити за самого голову облради, то в обох питаннях (нацпарт і «Фармація») в нього своє бачення:

– Якби питання «Фармації» пройшло всі процедури, то може, ставлення депутатів до цього питання було б інше. До речі, профільна комісія надала негативний висновок щодо розгляду цього питання. Тож вносити це питання з голосу… Саме голосування могло б дати перекіс загальної думки щодо цього питання. До речі, одним з питань порядку денного був звіт керівника підприємства щодо стану «Фармації». І там не все так погано, як дехто пробує коментувати. Безумовно, швидкі інвестиції вирішили б ситуацію: погашення боргів, ремонт приміщень… Але це за умови виконання всіх зобов’язань орендарем. Інша справа, коли за умови нормального ставлення до підприємства з боку влади, воно буде поступово погашати борги за графіком, визначеним судом. І згодом прибутки йтимуть на розвиток підприємства. Але нині питання «Фармації» не буде предметом обговорення на продовжувальній сесії.

– Щодо створення національного парку, то я маю як аргументи за, так і проти. Насправді, хтось вбачає, що це проводитиметься вирізка дерев в рамках парку, що хтось десь бачитиме свій інтерес. Насправді є інтерес громади відповідної території. І є відповідні розрахунки фахівців. Та й варто зауважити, що якщо ми обмежуватимемо прийняття такого рішення, то ціла галузь втрачатиме свої функції на відповідній території. Це і робочі місця, і сплата податків, обслуговування парку… – зазначив голова облради.

Олександр Вельбівець наголосив, що у списку порядку денного на сесії було і бюджетне питання. Але через скандал всі ці важливі питання не вдалося завершити. Нижче подаємо список важливих питань. Як бачимо, серед них і допомога бюджетними коштами СБУ та футбольному клубу «Черкаський Дніпро».

1

- Коли ми обговорюємо проект в комісіях, то питань щодо СБУ я не чув. І щодо допомоги футболу так само... На президії також не порушують гострі питання. Один я задав питання по допомозі ДСНС. Але мені пояснили, що в нас є ряд проблем з рятуванням людей на воді. І з центрального органу виділяється мільйон гривень на потреби рятувальникам, а нам треба лише долучитися співфінансуванням. Отримавши відповіді, я погоджуюся, що це потрібно. Бо плавзасоби допомагають рятувати людські життя. Інших ці всі питання раптово починають цікавити лише на сесії, бо там прикута увага всієї області і там напрацьовується електорат, - зауважує Олександр Вельбівець.

реклама

Коментарі  

 
-10 #3 бульба 10.10.2016 18:26
Ага тільки в Тулуба такого бардака і дерибана як у запроданців інтехраторів не було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #2 студент 10.10.2016 16:48
Против парка, против свободы и таких как они :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 інший сусід 10.10.2016 16:28
У питаннях Холодного Яру Вельбівець чітко став на сторону лісників (читай - грошей). І чхати на історичність, унікальність, важливість цього місця для українців і України. Чхати на природу і на майбутнє. Аргументи, які фігурують у зверненні "Укропу" і які також озвучує один з головних чиновників області, написані у ДП "Черкасиліс" - лісниками і для лісників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100