реклама

реклама

У січні – вересні п.р. Черкаська область спрямувала до зведеного бюджету 5,024 млрд. гривень податків і зборів, що у 1,6 раза або на 1,7 млрд. гривень більше відповідного показника минулого року. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 2222,7 млн.грн. До місцевих бюджетів надійшло 2801,3 млн.грн. Також сплачено 1,8 млрд. гривень єдиного соціального внеску. Крім того платникам на рахунки відшкодовано 335,2 млн.грн. податку на додану вартість. Такі цифри озвучив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

Він відмітив, що порівняно з фактом минулого року у поточному, у співставних умовах, до державного бюджету зібрано більше на 810 млн.грн., податків і зборів, або в 1,7 раза більше. До місцевих бюджетів надійшло на 913 млн.грн., або в 1,5 раза більше.

Найбільшим за обсягом надходжень платежем є податок на доходи фізичних осіб, зростання надходжень якого відбулось за рахунок детінізації зарплат. За 9 місяців п.р. платники Черкаської області сплатили 1941,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 485,4 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, 1456,1 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Другий за обсягом надходжень податок на додану вартість – з початку року зібрано 836,4 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Податку на прибуток перераховано в сумі 209,3 млн.грн. до державного бюджету і  49,5 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Сплачено 167,3 млн.грн. військового збору.

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 392 млн.грн. єдиного податку – на 134,1 млн.грн.  або у 1,5 раза більше, ніж минулого року. Земельний податок та орендна плата перерахована в сумі 516 млн.грн. – більше на 155 млн.грн. (у 1,4 раза).

Керівник ГУ ДФС Черкащини подякував платникам податків і зборів Черкаської області за відповідальне ставлення до сплати податків.

«Ми забезпечуємо ефективність роботи, якість послуг платникам і дієву співпрацю з бізнесом та громадськістю», – заявив  він. Фіскальна служба області попри скорочення чисельності працівників, не допустила зменшення ефективності роботи. В усіх районах як і раніше працюють центри обслуговування платників. Проводяться перевірки. Триває дуже велика робота з детінізації та попередження і викриття незаконної діяльності.

Головна увага – роз’яснювальній роботі та співпраці з бізнесом і громадськістю. Зокрема, на постійній основні відбуваються зустрічі з громадськістю. За 9 місяців органами ДФС у Черкаській області проведено 355 таких зустрічей.  Крім того організовано та проведено 191 круглий стіл, форум та 22 громадських слухання. Також представники ДФС області взяли участь у більше, ніж 100 заходах, організованих інститутами громадянського суспільства. «Громадяни активно долучаються до обговорення проблемних питань, пов’язаних з роботою фіскальної служби. Ми в свою чергу, завжди дослухаємось, аналізуємо та враховуємо надані зауваження і пропозицій», – додав керівник фіскальної служби області.

 

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Я теж плачу податки 10.10.2016 18:11
Цитую Платник податків:
З року в рік шалене перевиконання планів, а де ж тоді гроші?

Так ці ж "дуті" статистичні дані лише для фіскалів і потрібні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Платник податків 10.10.2016 16:34
З року в рік шалене перевиконання планів, а де ж тоді гроші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100