реклама
Sucurity Police

реклама

На Золотоніщині вшанували пам’ять загиблого на Луганщині земляка Руслана Шеремета. Про це «Прочерку» повідомили в Золотоніській районній раді.

Золотонiщина1

Цього року йому мало виповнитися 25 років. Завжди усміхнений, життєрадісний, Руслан з дитинства був непримиримим борцем з несправедливістю. Захоплювався спортом і прагнув стати правоохоронцем. Як він говорив рідним, для того, щоб довести всім, що «у міліції можна служити чесно». У травні 2014 року добровольцем пішов служити у батальйон МВС «Київщина». У складі підрозділу спецпризначення проводив розвідку на лінії зіткнення, виконуючи важливі завдання в тому числі й на окупованій території. За невичерпний оптимізм і вміння розвеселити товаришів у найскрутніші моменти, побратими дали йому позивний «Світлячок». 5 жовтня 2014 року у м. Сватове Луганської області молоде життя було обірвано на злеті. Коли з проїжджаючого мимо автомобіля під ноги нацгвардійцям полетіли дві гранати, Руслан першим кинувся на них, щоб врятувати життя товаришам…

Як зазначається у повідомленні райради, відомство, в якому служив Руслан і яке «активно реформується», відреагувало на смерть бійця з чиновницькою байдужістю. Незважаючи на обставини смерті, справжній героїзм вчинку, підтверджений свідченнями врятованих від смерті товаришів, МВС і досі не визнало Руслана Шеремета таким, що загинув виконуючи бойові завдання, а батьки Героя через бюрократичні «викрутаси» так і не отримали статус «Член сім’ї загиблого учасника бойових дій».

Горе втрати і несправедливість не зламали дружну родину Шереметів. Завдяки їх неспокою і наполегливості у прагненні належно вшанувати пам'ять Руслана, народилася ідея, яку вдалося втілити за допомогою друзів і небайдужих. Річ у тому, що одним із захоплень Руслана був танець. Змалечку він опанував ази цього мистецтва під керівництвом своєї мами – Заслуженого працівника культури України Любов Петрівни Шеремет і був серед найактивніших танцюристів Зразкового аматорського хореографічного колективу «Любава», яким вона керувала. Рідні Руслана вирішили створити благодійний фонд його пам’яті, який би зайнявся проведенням дитячих хореографічних конкурсів і підтримкою юних талантів. На цьому шляху родину активно підтримали районна влада Золотоніщини, керівництво місцевого ТОВ «АФ Маяк», Піщанська сільська рада, колеги і підприємці.

І ось – результат: в рамках святкування дня захисника України в Золотоніському районному будинку культури відбувся Перший міжрегіональний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Світлячок--2016», присвячений пам’яті Руслана Шеремета. У фойє районного будинку культури – експозиція Піщанського краєзнавчого музею, присвячена Русланові Шеремету. На всю сцену – плакат з прижиттєвими фото Руслана та рядками з вірша його вчительки: «Знов наснилось: у танці кружляє юний воїн-боєць «Світлячок». У залі – діти, їхні рідні, молоді військовослужбовці. У своїх виступах на відкритті заходу голова Золотоніської РДА ОлександрЛісовий та голова Золотоніської районної ради Валерій Саранча, голова журі Тетяна Пазіненко говорили присутнім про вічні цінності: любов, дружбу, відданість ідеалам, служіння народу. Наголошували на важливості збереження пам’яті про кожного з наших Героїв, які віддали своє життя заради миру і процвітання України. Закликали молодь бути гідними продовжувачами слави «Світлячка», самовідданістю у танці подякувати йому за подвиг.

Золотонiщина3

У фестивалі взяли участь 19 колективів із міст Золотоноші, Канева та Сміли, Драбівського, Золотоніського, Канівського, Катеринопільського і Черкаського районів. На конкурсну програму було представлено загалом 39 хореографічних номерів у двох номінаціях за трьома віковими категоріями. Журі фестивалю куди увійшли авторитетні фахівці: Тетяна Пазіненко – старший викладач Канівського коледжу культури і мистецтва, Любов Шеремет – заслужений працівник культури України та Світлана Майстер – викладач сучасної хореографії Канівського коледжу культури і мистецтва визначили лауреатів, дипломантів та володарів Гран-прі фестивалю-конкурсу. Ними стали:

- у номінації «Сучасний танець» (вікова категорія – 6-10 років) – Зразкові колективи Золотоніського міського БДЮТ «Тандем» (керівник Ольга Єрмолаєва) і «Сузір’я» (керівник Людмила Федина) а також ансамбль «Мозаїка» Антипівського СБК Золотоніського району (керівник - Валентина Гайдамака);

- у номінації «Народний танець» (вікова категорія – 6-10 років) – колектив дитячої хореографічної студії  «Успіх» м.Золотоноша (керівник Богдана Лапченко), Зразковий ансамбль народного танцю «Барвінок» Канівського РБК (керівник – Олександра Горідько) та ансамбль «Мозаїка» Антипівського СБК;

- у номінації «Сучасний танець» (вікова категорія – 11-15 років) – колектив Катеринопільського БДЮТ  «Вербиченька» (керівник - Жанна Тихомирова), Зразковий ансамбль «Едельвейс» Леськівського СБК Черкаського району (керівник – Валентина Буркацька), колективи «Ритм» Гельмязівської ДМШ Золотоніського району (керівник – Сергій Роботько), «Сузір’я» Золотоніського міського БДЮТ, «Берег надії» Червонослобідської ДМШ Черкаського району (керівник – Сергій Роботько) а також Зразкова студія танцю Золотоніського МБК (керівник – Світлана Величко);

- у номінації «Народний танець» (вікова категорія – 11-15 років) – колектив Подільського СБК (керівник – Людмила Кухарчик), Зразковий ансамбль народного танцю «Дивоцвіт» Драбівської РДШМ (керівник – Олена Нестеренко) та  Зразковий колектив «Сузір’я» Золотоніського міського БДЮТ;

- у номінації «Сучасний танець» (змішана вікова категорія) – колектив Дмитрівського СБК Золотоніського району (керівник – Світлана Дякун), Зразковий ансамбль народного танцю «Барвінок» Канівського РБК, колективи «Фаєр денс» Чорнобаївської РДШМ (керівник – Володимир Богданович) та «Камелія» Пальмірського СБК Золотоніського району (керівник – Наталія Кара).

Гран-прі І Міжрегіонального фестивалю-конкурсу «Світлячок» одноголосно було присуджено Зразковому ансамблю танцю «Сміляночка» Смілянської ДШМ (керівник – Любов Васильєва).

Були вручені також спеціальні призи фестивалю-конкурсу. Приз від сім’ї Шереметів отримав Зразковий колектив народного танцю Золотоніського міського БДЮТ «Сузір’я», а від ТОВ «АФ Маяк» – Зразковий колектив народного танцю «Канівчанка».

Та найбільшою нагородою для всіх присутніх були щирі сльози радості і слова Любові Шеремет, яка від імені родини подякувала за підтримку і вшанування пам’яті сина-Героя.

Хореографічні фестивалі імені Руслана Шеремета планується зробити традиційними. В Золотоніському районі з цього року діє програма щодо увічнення пам’яті загиблих в АТО земляків у спортивних та культурно-мистецьких заходах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100