реклама
Sucurity Police

реклама

Вже кілька років в Україні працює соціальний проект «Школа безпеки» в рамках якого молодших школярів запрошують на незвичний урок, на якому вчать головним правилам життя, бути обачним та обережним, а ще відповідальним у першу чергу до власного життя.

Саме такий урок відбувся 20 жовтня біля ТРЦ “DEPO't Center” у Черкасах.

Діти дошкільного та молодшого шкільного віку за допомогою рятувальників та їхніх активних помічників лисички Фокс та пожежного Посіпаки серйозно і з гумором вивчили правила пожежної безпеки, за що отримали безліч сувенірів та подарунків.

А почалося все із презентації чергової серії мультиплікаційного фільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу», та зустрічі з маленькими героями, Зоєю Коваль та Денисом Скітней, що приїхали з Уманського краю. Про їх справжній та мужній подвиг ми говоримо ще з березня. Під час розваг коло ставка, один хлопчик впав у холодну воду. На щастя, 8-ми річні дітки не розгубилися, та схопивши малого утримували його на поверхні, поки на допомогу не прибігли дорослі. Саме стійкість двох діток дозволила врятувати хлопчині життя.

Після коротких інтерв'ю малечі та приємних сюрпризів від спонсорів заходу, якими стали супермаркет «Фокстрот», дитячий розважальний центр «Фентазі Таун», гіпермаркет «Делікат+» та магазин дитячих товарів «Чудо Острів»розпочався святково-розважальний урок.

На оглядовому майданчику, рятувальники розгорнули виставку пожежної та рятувальної техніки, під час якої з гордістю за професію демонстрували власне обладнання та спорядження, яке фахівці ДСНС використовують під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Яскравим сюрпризом стала справжня рятувальна операція, яку рятувальники провели на очах у присутніх. Впродовж лічених хвилин, на дах торгового Центру розклалася автодрабина по якій немов Олімпійські спринтери промчали рятувальники. А вже за мить розмотавши мотузки та навівши підвісну переправу на спеціальних ношах вони спустили до низу умовного потерпілого.

І діти і дорослі були настільки вражені цією виставою професіоналів, що гучними оплесками попросили показати її на «Біс!». І знову рятувальники спритно піднімалися на дах і вкотре потерпілого оперативно евакуйовували із «небезпечної» зони.

Ні на хвилину не давали сумувати аудиторії курсанти Інституту пожежної безпеки, які виконали зі сцени кілька запальних пісень та переможці Відкритого Кубку ДЮП міста Черкаси, команда “Рубікон” з ЗОШ№25. У яскравій творчій манері яка відмінно сприймається дитячою аудиторією, дюпівці навчали правил безпеки, нагадували як діяти в умовах надзвичайних ситуацій, як звернутися по допомогу до рятувальників.

Школярі наввипередки брали участь у вікторинах, конкурсах на знання правил безпеки життєдіяльності та логіку безпечної поведінки вдома і на вулиці. Найактивніші з учасників отримали від дитячого розважального центру Фентазі Таун та мережі магазинів «Фокстрот» приємні сюрпризи, подарунки. диски з мультфільмами «Фокс і Трот поспішають на допомогу», а також розклади уроків за мотивами мультфільму.

Яскраве навчальне свято «Урок безпеки» - це відмінний спосіб в доступній ігровій формі навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності, прищепити їм почуття відповідальності, відтак попередити можливі нещасні випадки, - зауважив речник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області Костянтин Проценко.

В свою чергу керуюча Черкаського ТРЦ DEPO't Center Олена Кононенко, наголосила, що такі заходи є досить важливими. Саме тому центр вирішив долучитися до проведення цього «Уроку безпеки» тим більш, що завдяки тісній співпраці з рятувальниками, вони набувають не лише пізнавальності а й яскравості та насиченості.

Про це повідомили в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100