реклама

реклама

Цього тижня на базі КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»  до дня «Всесвітньої боротьби з інсультом»  була проведена науково-практична конференція. Про це інформує КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я ЧМР».

Метою конференції було висвітлення проблем хворого, потенційного хворого та їх відносини із суспільством. Також розглядались питання лікування, догляду та відновлення працездатності хворого, після перенесеного інсульту.

У роботі конференції взяли участь лікарі різних напрямків – хірурги, кардіологи, реаніматологи, нейрохірурги, неврологи, травматологи, терапевти та сімейні лікарі.
Зі вступним словом відкрила конференцію головний позаштатний невропатолог ДОЗ та МП ЧМР, завідувач неврологічним відділення для хворих з порушенням мозкового кровообігу КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» ЧМР Яковлєва Н.В., яка наголосила на важливості та актуальності теми конференції.

Виступ продовжили провідні фахівці України: д.м.н., професор, зав. кафедри неврології  та рефлексотерапії Свірідова (Мурашко) Н.К., національної медичної академії післядипломної освіти П.Л. Шупика, м. Київ.; Галушко О.А. кандидат медичних наук, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, м. Київ, які наголошували на проблемах  діагностики, лікування та профілактики хворих на інсульти.

Завідувач неврологічним відділення відзначила, що не тільки спеціалісти, а і звичайні люди повинні ознайомитися з цією інформацією для попередження та вірного розуміння проблеми інсульту. Також було наголошено на тому, що проблемою людей є безпечність, а саме їх психологія: «Я вважаю, що інсульт трапиться не зі мною». Люди мають уважніше і відповідальніше ставитися до  свого здоров’я.  Коли трапився інсульт, це трагедія не для самого пацієнта, а для всієї сім’ї.

Про це повідомили на сайті Черкаської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 [email protected] 23.10.2016 15:21
Конференція для " галочки ". Щось зміниться після неї в неврології 3 лікарні ?! Впевнена що ні. Яке було відношення до пацієнтів з інсультами та їх рідних, таке й залишиться . Лікування по шаблону. Список ліків на тисячі, які здебільшого продиктовані відвідуванням представників фармкомпаній. Виживе хворий- добре " лікування " допомогло. Не виживе- діагноз був серйозний , " нащо ви до такого дотягнули ".

Чому тн "пілотний проект " припинили ? ! Не видають по пільговим рецептам ліки від гіпертонії. Який не був поганий АзІров,- ліки від тиску видавали в аптеках по тих рецептах практично за безцінь. Тільки самі ліниві не могли дійти до поліклініки чи викликати лікаря на дом, щоб видав завітний папірець. Зараз же більшість не може собі дозволити потрібні ліки. Ось звідки зростаюча статистика по інсультах.
Тому проводити такі конференції - це фарс, зроблено для ЗМІ, а не для людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Лікар. 22.10.2016 21:24
Оце то так.3 міська лікарня уже виконує функції обласної лікарні у методичній та практичній діяльності?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100