реклама

реклама

Питання соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи обговорили під час виїзного семінару обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

У семінарі взяли участь представники районних та міських осередків громадської організації, заступник директора департаменту соціального захисту населення Олександр Павлюк, начальник управління соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, представники місцевого відділу охорони здоров’я та інші.

Найбільше присутніх цікавили питання забезпечення чорнобильців ліками, санаторно-курортним лікуванням та житлом.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА – начальник управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Олександр Павлюк ознайомив присутніх зі станом справ стосовно виплат та реалізації заходів у сфері соціального захисту чорнобильців, медичного забезпечення. Також наголосив на необхідності тісної співпраці влади та громадських організацій в питанні контролю витрачання коштів та їх ефективного розподілу.

– За підтримки голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та депутатського корпусу на останній сесії обласної ради виділено півтора мільйона гривень, – зауважив Олександр Павлюк. – Ці кошти спрямовані на забезпечення чорнобильців області безкоштовними медикаментами. Загальна сума виділених коштів на зазначену програму у цьому році становить більше  10 мільйонів гривень, і це найбільше за останні 5 років.

Довідково

На сьогодні в області проживає понад 112 тисяч громадян,  постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 7 211 ‑ інвалідів, 9 316 – ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, 48 ‑ дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з аварією на ЧАЕС.

Для закупівлі послуг санаторно-курортного лікування постраждалих громадян за напрямом „Оплата санаторно-курортного лікування громадян віднесених до категорії 1 та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою” з державного бюджету виділено кошти в сумі 5,7 млн грн. (100% від потреби).

На сьогодні, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад укладені договори із 25 оздоровчими закладами Львівської, Волинської, Закарпатської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Сумської та Черкаської областей на закуплю 1175 путівок для оздоровлення чорнобильців 1 категорії  та дітей інвалідів на суму 5,1 млн грн. Оздоровлено 800 постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі 9 дітей-інвалідів ЧАЕС.

В обласних реєстрах потребуючих поліпшення житлових умов перебуває 510 ліквідаторів, потерпілих та переселенців із забруднених зон. З 2014 році кошти з державного бюджету на придбання житла чорнобильцям не виділялися.

За кошти місцевих бюджетів житло для чорнобильців придбане у містах Ватутіне, Каневі, Жашківському та Шполянському районах (всього 4 житлових приміщення).

На обліку структурних підрозділів з питань соціального захисту населення перебуває 32 дитини-інваліди, інвалідність яких пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи, які навчаються у навчальних закладах, та щомісяця, за заявами батьків, отримують компенсацію за ненадане гаряче харчування в розмірі від 180 до 190 грн в залежності від вікової категорії.

Також 79 потерпілих дітей, які навчаються у навчальних закладах, розташованих на радіоактивно забрудненій території (села Княжа та Чичиркозівка Звенигородського району) з 01.09.2016 отримують гаряче харчування.

Для надання натуральної та грошової допомоги учасникам ліквідації, вдовам у місцевих бюджетах передбачено 577 тис. грн. (найбільше – м. Золотоноша, м. Сміла, Жашківський, Звенигородський, Христинівський, Черкаський, Чигиринський, Чорнобаївський райони).

230 тис. грн передбачено у місцевих бюджетах на забезпечення фінансової підтримки статутної діяльності місцевих осередків Чорнобильських громадських організацій.

На забезпечення фінансової підтримки статутної діяльності обласних громадських організацій інвалідів «Союз Чорнобиль України» та «Діти Чорнобиля» з обласного бюджету виділено відповідно 60 тис. грн та 40 тис. грн.

Про це йдеться на сайті Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Чорнобилець 23.10.2016 09:23
Обговорили, але нічого не вирішили.Коли нарешті пенсії чорнобильців будуть відповідати закону?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100