реклама

реклама

Національна Спілка журналістів України (НСЖУ) підготувала спецвипуск журналу «Журналіст України», присвячений реформуванню комунальних ЗМІ. У номері, на обкладинці якого головний редактор «Черкаського краю» Тетяна Калиновська, – практичні майстер-класи і поради для місцевих газет.

Про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на НСЖУ.

Так, у журналі – рекомендації від відомих редакторів, медіаекспертів, аналітиків. Зокрема, практичні поради медіаюристів щодо відстоювання своїх прав у суді, рекомендації про правильну побудову роботи невеликого колективу редакції, про роботу з передплатниками, наповнення газети.

Генеральний директор Української асоціації медіабізнесу Олексій Погорелов дає поради щодо того, як змінитися виданню, аби бути успішним на медіаринку. «Потрібно шукати нові креативні рішення, які ґрунтуються на чіткому знанні редактором і журналістом своєї аудиторії», – зазначив він.

Колишній головний редактор «Газеты по-киевски» Сергій Тихий переконаний, що головне завдання друкованого ЗМІ – не новини, а аналітика. Відтак, як каже експерт, газети «мають стати журналами».

Із цим погоджується президент Академії Української преси Валерій Іванов. Він наголошує: газетам треба активніше працювати з рекламодавцями і читачами, нагадуючи про себе. Це і читацькі фестивалі, і пільгова передплата, і опитування людей.

«Будь-яке опитування, якщо навіть воно нерепрезентативне, відіграє маркетингову роль, бо нагадує, що є така газета, яка цікавиться думкою читача», – прокоменував професор.

Олена Копиця, директор з реклами Видавничого дому «ОГО» (Рівне) ділиться досвідом успішної роботи з місцевими рекламодавцями та дає практичні поради щодо тих чи інших рекламних пропозицій, збереження балансу між інтересами аудиторії і замовників реклами.

Журналістка і громадська діячка Ірина Федорів (засновниця сайтів місцевих громад) рекомендує, як створити місцевий сайт невеликими зусиллями і коштами.

Крім цього, у номері – про свій досвід, свої очікування від реформування і стратегії подальшої роботи розповідають редактори обласних і районних газет. Це, зокрема, редактор обласної газети «Черкаський край» Тетяна Калиновська, редактор газети «Тростянецькі вісті» (Вінниччина) Анатолій Савченко, редактор газети «Воля народу» (Львівщина) Микола Іванців, редактор газети «Знам’янські вісті» (Кіровоградщина) Надія Коленченко, Редактор газети «Край» (Франківщина) Ігор Терлецький, редактор газети «Край Кам’янецький» (Хмельниччина) Надія Єрменчук та інші.

«Робити зараз або занадто оптимістичні, або песимістичні прогнози щодо майбутнього роздержавлених газет, вважаю, ще рано, тому що успіх залежатиме все одно, в першу чергу, від конкретних зусиль конкретних людей: від редакторів, від лідерів реформування, від лідерів редакційних колективів, від готовності сприйняти і працювати в умовах само- стійності», – сказав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

Але за його словами, підтримка реформування місцевої преси є пріоритетом для Спілки. І організація планує і надалі готувати консультації, посібники, проводити семінари з реформування.

Спецвипуск «Журналіста України» безкоштовно отримають усі учасники пілотного етапу реформування. А редакції, які передплатять видання на 2017 рік та надішлють на адресу НСЖУ копію передплатної квитанції, також отримають цей випуск у подарунок.

Контактний email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Нагадаємо, з 555 державних і комунальних газет України, які підлягають роздержавленню, 270 стануть приватними вже цього року, повідомив у Дніпрі на виїзному засіданні Громадської ради при Держкомтелерадіо перший секретар НСЖУ пан Томіленко.

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Білозерський 24.10.2016 09:48
Калиновській самій ще треба вчитися, а вона вчить когось...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100