реклама

реклама

В рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю в Шполянському районному центрі зайнятості, нещодавно, відбувся «круглий стіл» на тему: «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем».

В заході, який організований з ініціативи служби зайнятості, взяли участь 115 осіб – представники обласної та місцевої влади, соціальні партнери, керівники підприємств, установ, управлінь та відділів Шполянської райдержадміністрації, депутати місцевих рад, сільські голови району.

Основною метою зібрання було обговорення шляхів та форм співпраці учасників соціального діалогу для вирішення проблем зайнятості регіону.

В. о. директора районного центру зайнятості Ігор Мусюра у своєму виступі прокоментував ситуацію, яка склалась на ринку праці району, зміни в законодавстві, що стосуються сприяння працевлаштуванню колишніх учасників АТО, впровадження інновацій в роботі служби зайнятості, які дозволять зменшити рівень безробіття.

Під час обговорення учасники «круглого столу» обмінялися інформацією та висловили своє бачення в розв’язанні проблем щодо зайнятості населення, насамперед, шляхом створення конкурентоспроможних безпечних робочих місць з гідною оплатою праці та викоріненням бідності серед працюючих, погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Зазвичай бідність дуже часто стосується осіб, не просто достатньо освічених і кваліфікованих, а й працюючих, до того ж у режимі повної зайнятості. Тільки в Україні близько 65% бідних сімей, у яких працює одна особа. Ця ситуація віддзеркалює типову для бідного суспільства низьку ціну робочої сили. Мінімально прийнятний рівень життя значній частині працюючого населення забезпечує додаткова зайнятість, яка часто не має нічого спільного з професією (кваліфікацією) та є незареєстрованою. Тому вагомою запорукою попередження бідності є набуття населенням якісної освіти й подальше професійне та культурне самовдосконалення, розробка ефективного механізму стимулювання участі роботодавців у підготовці й працевлаштуванні фахівців, організації виробничої практики студентів, підтримки навчальних закладів у реалізації освітніх і наукових проектів.

Учасники «круглого столу» дійшли висновку, що тільки плідна співпраця органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, та підприємців району стане сходинкою на шляху створення нових робочих місць, залучення нових інвесторів, в результаті чого безробітні району отримають гідні робочі місця.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100