реклама

реклама

Черкащина взялася за розробку методичних рекомендацій визначення вартості медичних послуг в лікувальних установах. Зокрема нині йдеться про послуги, що отримуватимуть пацієнти з ВІЛ-інфекцією. Члени робочої групи з упровадження проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії» представили до розгляду розроблені матеріали щодо методики визначення вартості медпослуг, зокрема базового пакету (та інтегрованих послуг) з розрахунку на потенційну кількість споживачів послуг у Каневі та Канівському районі.

– У зв’язку з відміною наказу МОЗ № 33, актуалізувалося питання визначення вартості послуг для пацієнтів у медичних закладах, – зауважив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – І тому область, на підставі раніше створених формул, взялася за розробку системи розрахунку. Зокрема витрат на медичні послуги, залежно від їх виду, конкретним пацієнтам. Наразі ми говоримо про людей з ВІЛ та інших соціально вразливих категорій населення. Це допоможе нам відійти від радянської системи фінансування закладів до фінансування безпосередньо медичних послуг.

– Подані на розгляд рекомендації містять формульну схему з тарифікацією кожної з послуг, – повідомила керівник ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталія Несват, – приміром, на лабораторні обстеження, роботу зі швидкими тестами, а також дотестове й післятестове консультування, призначення антиретровірусної терапії.

Пані Наталія розповіла також, що методичні рекомендації розроблялись спільно з представниками проекту Deloitte «Реформа ВІЛ-послуг у дії», профільних спеціалістів з аналізу й досліджень, фахівців у сфері медичної галузі.

До детального вивчення представили також методичні рекомендації щодо вартості медпослуг по замісній підтримувальній терапії, розрахунку матеріального заохочення механізму перерозподілу службових обов’язків на рівні закладів первинної та спеціалізованої (протитуберкульозної, наркологічної, ВІЛ/СНІД-сервісної та дермато-венерологічної) медичної допомоги.

У подальшому методичні рекомендації пройдуть процес погодження місцевими адміністраціями та профільними управліннями області.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100