реклама

реклама

Про українське православ’я, питання створення єдиної помісної Православної Церкви та інформаційну війну говорили історики, філософи і священики у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Організаторами всеукраїнської наукової конференції «Українське православ’я на шляху самовизначення, єдності та конституювання» стали співробітники ННІ історії і філософії ЧНУ спільно з вищими навчальними закладами-партнерами — Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича й Київською православною богословською академією та осередком Наукового товариства ім. Т. Шевченка.

Вітаючи учасників від імені ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького, перший проректор Василь Мойсієнко зазначив:

— Україна знаходиться в орбіті складних геополітичних впливів, в умовах агресії, і повинна продемонструвати єдність і консолідацію.

На його думку, важливо те, що цьогоріч українська влада, церква та суспільство об’єдналися в прагненні створити єдину помісну Православну Церкву.

На пленарному та секційних засіданнях конференції вченими з Києва, Чернівців, Умані, Черкас та інших міст було порушено важливі питання історії становлення та сучасного становища українського православ’я.

Одним із них є створення єдиної помісної Української Православної Церкви, викликане розколотістю українського суспільства через внутрішню напругу та зовнішні впливи різних релігійних центрів.

Було розглянуто роль київського християнства у формуванні особливостей українського православ’я, питання розповсюдження віри Христової із Києва по всій Русі-Україні у давні та більш близькі до нас часи.

Сучасними напрямами дослідження українського православ’я в історичній та філософській науках поділилися київські науковці, професори Ірина Ломачинська, Ірина Преловська та уманський професор Павло Ямчук.

І науковці, і священики зійшлися на думці, що московська церква нині є інструментом в руках російського агресора. Тому обговорювалося питання про необхідність вибудовування власної інформаційної політики, аби достойно протистояти деструктивним впливам в умовах гібридної війни.

У рамках конференції професор Ірина  Преловська презентувала власну монографію «Джерела з історії Української Автокефальної Православної Церкви (1921-1930 рр.) — Української Православної Церкви (1930-1939 рр.)».

Про це повідомили у прес-службі ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 222 27.10.2016 23:55
Тобто православья це одне, а християнство зоовсім інше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Олег Неостровський 27.10.2016 16:14
І де ви там бачите Черевка? Чи якби в риби була шерсть, то в неї були б воші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 батон 27.10.2016 15:29
черевку аби щось провести. А смисл?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Оксана 27.10.2016 15:22
А какое отношение имеет православие к науке? На мой взгляд, это два взаимоисключающ ие понятия.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 21 век, е-мае 27.10.2016 14:26
Прочитал заголовок, и сразу понял, о каком университете идет речь)))
Скоро Черевко еще монастыри при университете откроет...Женский и мужской. Деканы станут дьяконами. Общаги в кельи переделает. Студенты станут послушниками, а хвосты сдавать будут молитвами и поклонами. За бутерброд во время поста-отчисление. Все преподам-мужского пола отрастить бороды, женщинам платки обязательно. Некрещенных не принимать, в прорубь окунаться обязательно...
Храм науки, епрст.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Із залу 27.10.2016 13:05
Масштабний захід: десяток викладачів і група студентів для масовки. Наука, однако.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100