реклама

реклама

Стали відомі подробиці аварії за участю військового бронеавтомобіля КрАЗ “Спартан”, яка сталася минулого четверга у Звенигородці. Близько 13 години дня на одному з перехресть міста водій “вісімки” зіткнувся з броневиком житомирських десантників. Двома “Спартанами” вони через Звенигородку їхали на полігон. Збилися з дороги, бо навігатор невірно проклав їм шлях. Про це повідомили «Вісті Черкащини».

“Вийшло так, що водій ВАЗ 2108 їхав головною дорогою. З другорядної виїхав один із “Спартанів”. Водій першого транспортного засобу не встиг загальмувати. Внаслідок зіткнення легковик досить сильно постраждав. Водій звернувся за допомогою до лікарів”, - коментує заступник начальника Звенигородської поліції Сергій Чадний.

Зараз “вісімка”стоїть на штрафмайданчику. Бронемашину забрали у військову частину Житомира. Жодного пошкодження той не зазнав. Як повідомив колишній АТОвець, близький до правоохоронних органів, за кермом легковика нібито був син сільського голови Неморожі.

“Там ситуація неоднозначна. Винні військові, бо не дали дороги, а перед ними висів відповідний дорожній знак. Та тут купа “але”. По-перше, той знак погано видно. А із “Спартана” ще й видимість обмежена через спеціальні пластини захисту від куль, які є на вікнах. Вони вже виїхали на те перехрестя, коли помітили, що на них летить машина. Зупинити 9-ти тонну махіну не легко. Хлопці розповідали, що перед тим, як рушити, гарно роздивились по боках. Де той взявся, досі не зрозуміють. Він, найімовірніше, добряче перевищив швидкість”, - розповів чоловік на умовах анонімності.

За деякими даними, у легковика майже не працювали гальма.

“Судячи з гальмівного шляху, він тормозив лише одним колесом. Якби всіма, то аварії можна було б уникнути. Я все розумію, військові винні, бо все ж таки порушили правила дорожнього руху. Але хіба водій такий бідний, що намагається з аварії витуснити по повній. Коли трапилось ДТП, він був ніби як у порядку. Почав видзвонювати когось по телефону. Хтось, мабуть, порекомендував звернутися до лікарні, аби аварія набула більш серйозних оборотів. Та його “вісімка” коштує максимум доларів 500. Вся варена-переварена. Домовився б якось із хлопцями. Мені їх особисто шкода. Наскільки я знаю, вони “кіборги”. Пройшли найспекотніші “точки”. Домовилися б на доларів 200. Але, я так зрозумів, водія ВАЗа це не влаштовує”, - пояснює чоловік.

За словами інсайдера, КрАЗи їхали зі зброєю на борту. Правоохоронці, які працювали на місці аварії довго не могли вирішити, де подіти бойову машину укомплектовану крупнокаліберним кулеметом, дороговартісною радіостанцією та двома ящиками гранат. Наразі розслідування проводить обласна військова прокуратура.

“Спартан” - бронемашина виробництва Кременчуцького автомобільного заводу. Може вистояти під обстрілом куль набоїв 7,62×51 калібру. Обладнена або 7,62-міліметровим кулеметом, або 12,7-міліметровим.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Пенсіонер 29.10.2016 10:32
Цитую "Своя думка": Краще і не скажеш!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Сидоров. 28.10.2016 14:57
Стаття якась непевна. Є закон, винний відповідає.Водій вісімки відповість за несправну машину якщо несправність була, а водій транспортера за порушення ПДР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Своя думка 28.10.2016 13:00
Таке враження, що сільські голови в Україні найбільші та найбагатші корупціонери... За ними звісно йдуть секретарі сільської ради та землевпорядники , ну а потім вже інші можновладці. Дивуюсь як ще сина сільського голови, який їхав на вареній-перевареній вісімці, не назвали мажором. В даній дорожній ситуації винен той водій, з боку якого порушення правил дорожнього руху знаходяться в причинному зв'язку з наступившими наслідками. Ніякі заслуги та статуси в даному випадку не мають значення. Рішення по справі повинно бути виключно до закону.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100