реклама
Sucurity Police

реклама

Цьогоріч, напередодні професійного свята – Дня працівників соціальної сфери – колектив територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси відвідав м. Корсунь – Шевченківський.

Профспілчанам, на чолі з головою профорганізації Ларисою Миколаївною Милашенко, було цікаво відкрити ще невідомі сторінки козацького краю.

Корсунь – Шевченківський - старовинне і дуже мальовниче місто на березі Росі, з багатою та цікавою історією.

Було засноване у 1032 р. Ярославом Мудрим як фортеця, входило в оборонну систему міст вздовж Росі. Ще й зараз в урочищі Замчище можна побачити укріплення колись могутньої корсунської фортеці.

У 20-х роках 17 ст. Корсунь був значним містом Середньої Наддніпрянщини, поступаючись тільки Чигирину. Основним населенням були козаки. Тож не дивно, що Корсунь завжди опинявся в центрі козацьких заворушень.

Напрочуд романтичною нам видалась прогулянка ландшафтним парком колишньої садиби Лопухіних з фотосесією під прадавнім шевченковим каштаном.

Під час екскурсії до музею історії Корсунь-Шевченківської битви ми відчули болісний зв'язок між колишньою і теперішнією війною. Нові експонати – особисті речі загиблих захисників України – ще раз примусили замислитись про найдорожчі цінності нашого буття, про те яким крихким може бути світ і як чуйно треба ставитись один до одного для збереження миру.

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про них завжди буде жити в наших серцях.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100