реклама

реклама

Сьогодні у Каневі відкрили кабінет замісної терапії, де надаватиму допомогу людям, які живуть із ВІЛ, хворіють на туберкульоз та споживають ін’єкційні наркотики.

Якісну та сталу медичну допомогу зможуть отримати всі наркозалежні за попереднім направленням від лікаря. Відкриття кабінету відбулося у межах пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг» Черкаської благодійної організації «Від серця до серця».

^B3B4719F847D6AC2F0B4A857DFCEF43C367AECD3DCFFE1AEB3^pimgpsh_fullsize_distr

– Стартував цей проект у березні. Облдержадміністрація спільно з організацією «Від серця до серця» і «Делойтом» (міжнародна мережа компаній, що надають послуги в сфері консалтингу та аудиту) підписала меморандум. Проводилась кропітка робота, постійні консультації, виділення коштів на втілення проекту. Зокрема, близько 70-ти тисяч гривень було виділено з районного та міського бюджету і понад 144 тисячі гривень становить міжнародна допомога. Наразі початковий етап цієї пілотної програми завершений, – говорить перший заступник голови ОДА Віталій Коваль.

На території центральної районної лікарні міста Канева для лікування «уразливих» людей використовуватимуть замісну терапію(ЗМТ). Вона не усуває наркотичну залежність, але дозволяє повернутися до нормального життя.

– Зранку ми вже прийняли 5 пацієнтів. З ними була проведена консультація, надана психологічна допомога, їх поінформували про особливості замісної терапії. Пацієнти говорили, що потребують терапії, вони хочуть працювати й не шукати вуличного наркотику. Для них важливо відчувати соціальну та психологічну захищеність. Препарат, який надається хворим, не усуває залежності, але дає змогу почуватися більш комфортно. Його потрібно вживати постійно, оскільки тривалість дії однієї терапевтичної дози триває близько доби, – зазначає  лікар нарколог Канівської ЦРЛ Леся Леонько.

3

Керівник ВБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталія Несват сказала, що у перспективі – запровадження інших видів послуг, надання інтегрованої допомоги, базовий пакет послуг та ін. Відкриття кабінету, де надаватимуть ЗПТ, – саме в Каневі та Канівському районі через складну епідеміологічну ситуацію: показник захворюваності на ВІЛ в цьому регіоні перевищує середній обласний показник і загальний по Україні. Відкритий кабінет дозволить пацієнтам з ВІЛ в одному місці отримати основні послуги, при цьому вести повноцінне життя.

Тетяна Ярош

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100