реклама

реклама

Жителі села Саморідні під Корсунем здавна ходили по воду до Мусієвого джерела. Вода там смачна і, кажуть, цілюща. А коли село почало розбудовуватися, господарі собі криниці покопали і призабули джерело під лісом. Лише старожили пам’ятали, що десь там під гіркою б’є джерельце з чистою смачною водичкою.

3

А тим часом Рось зміліла, рівень води в колодязях упав, та й якість її залишала бажати кращого. І тоді жителі села згадали Мусієве джерело. До нього й стежки важко було знайти – загубилося у траві, замулилося. Хіба випадково можна було натрапити на стару пластикову трубку, звідки ледь жебоніла водичка.

Селяни вирішили гуртом відновити джерело. На допомогу прийшли працівники Корсунського лісництва – допомогли розчистити місцину, прокласти стежку, сходи, поставити парканчики, розбити клумбу. Щоб потішити око, зробили невеличке озерце, куди стікає вода.

Така краса привабила більше людей. Сюди спеціально стали приїжджати не лише за водою, а просто відпочити, побути на природі. Тому лісівники вирішили облаштувати біля Мусієвого джерела рекреаційний пункт. Тут є, де посидіти і де приготувати щось смачненьке. Лісівники облаштували мангал, місце для багаття. Встановили баки для сміття. Окремо змайстрували великий навіс зі столом і лавочками, що вміщає більше двох десятків людей. А малеча найбільше радіє гойдалці.

4

«Завжди приємно допомагати, коли бачиш, що до твоєї праці ставляться з повагою. Жителі Саморідні власноруч відновили джерело, і тому дбають про нього і про рекреаційний пункт. Там якось усе по-домашньому. Навіть ложку можна знайти, якщо хто забув узяти з собою. А лісівники завжди готові підтримати такі ініціативи, спрямовані на відновлення отого глибинного зв’язку людини з природою», – зауважив директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Місцеві жителі мають іще ідеї з облаштування Мусієвого джерела. І лісівники не залишаться осторонь.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100