реклама

реклама

Вони прибудуть до ЧДТУ, де наразі вивчає українську мову китайський письменник Го Сі Джу, що пише книгу та знімає фільм про черкащанина - героя Китаю.

– Го Сі Джу вважає місією свого життя створити книгу та фільм про Григорія Кулішенка, що народився на Черкащині і  1938 року, у складі зведеної групи льотчиків-добровольців, прибув до Китаю для допомоги у боротьбі з агресією Японії. Наш земляк командував групою радянських льотчиків, яких за мужність назвали «повітряними драконами», - розповідає директор Навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ Світлана Лишко. – У одному із повітряних боїв Кулішенко був важко поранений і загинув смертю героя, встигнувши врятувати інших членів екіпажу. Його могилу включено до списку головних міських меморіалів Ваньчжоу. Подвиг видатного українця у боях за звільнення Китаю став легендою, а сам він — народним героєм, якого китайці називають "Кулі-шен".

Го Сі Джу уже написав одну книгу про групу американських льотчиків тієї війни, а сьогодні готує книгу і фільм про Кулішенка, фрагменти яких планує презентувати на День визволення Черкас. Не знаючи на той момент жодного слова українською, він поїхав на батьківщину Кулішенка – до села Черепин на Корсуньщині і розшукав його родичів. Сьогодні він працює над розвитком стосунків побратимства Черкас та Ваньчжоу – і тим, аби вузи наших міст стали партнерами  – і у рамках цього ми очікуємо візит представників Посольства Китаю в Україні – 15 листопада, на День Китаю, який ми організовуємо для китайських студентів, що навчаються у ЧДТУ.

Про це інформує прес-клуб реформ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100