реклама
Sucurity Police

реклама

Функціонування твердопаливних котлів дає реальну змогу економити газ і кошти. У цьому пересвідчилися перший заступник голови ОДА Віталій Коваль та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, відвідавши інтернатні заклади області. В одному з них, Смілянському дитячому будинку-інтернаті, ось вже рік, як встановили 2 твердопаливних котли. Директор установи Анатолій Богдан розповів, що котли номінальною теплопродуктивністю в 400 та 200 кВт/год. призначені для потреб теплопостачання й гарячого водопостачання:

– Вони працюють на різних видах палива, зокрема: дровах, тирсі, фрезерному торфі. А цьогоріч ми ще встановили нове водоочисне обладнання. Важливо, що завдяки роботі котлів нам вдалося за рік зекономити близько 400 тис. грн. Раніше ж на території інтернату працювали котли старого типу. Це призводило до значних витрат.

Зазначимо, у цьому інтернаті також проведено ряд ремонтних робіт, зокрема утеплено приміщення шляхом заміни вікон на енергозберігаючі, що в цілому зумовлює комфортне проживання більше 180 підопічних.

Працюють над утепленням приміщення і в Смілянському психоневрологічному інтернаті з геріатричним відділенням. Нині тут проводять ремонтні роботи.

Дія програми з енергозбереження триває, – зазначив під час робочої поїздки перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – У цілому ж завдяки впровадженню в різних закладах Черкащини енергоощадних технологій лише за цей рік нам вдалося зекономити близько 30 млн куб. м (понад 200 млн грн). Продовжуватимемо цю роботу й надалі, адже такі заходи дають нам змогу сподіватися в подальшому на потенційну енергонезалежність України.

Про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100