реклама

реклама

11 листопада 2016 року депутат Черкаської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Оксана Ковбоша звернулася щодо перевірки діяльності проректора Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, яка намагається через суд скасувати назву вулиці Братів Чучупаків на користь старої назви – провулок Тельмана.

Обурення черкаської громадськості викликав позов проректора КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Назаренко Г.А. яка подала адміністративний позов до Соснівського районного суду про оскарження розпорядження міського голови від 22 лютого 2016 року за № 29-р «Про перейменування об’єктів топоніміки Черкас» в частині перейменування провулку Тельмана. Працівниця освітнього закладу пропонує скасувати назву вулиці Братів Чучупаків, очільників Холодноярської республіки,  на користь старої назви провулку Тельмана.

У зв’язку з цим член комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Черкаської облради, свободівка Оксана Ковбоша спрямувала звернення до голови облради з вимогою перевірити діяльність Назаренко Г.А. на посаді проректора інституту та зобов’язати її прозвітувати про виконану роботу за 2016 рік, а також провести внутрішнє розслідування щодо її компетентності й відповідності займаній посаді.

Висновок про «історичну невідповідність» назви вулиці Братів Чучпаків для Назаренко Г.А. надала інша працівниця Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників – методист Степанова Н. М. Тому Оксана Ковбоша закликає також організувати лекцію з історії повстань у Холодному Ярі для всіх працівників інституту.

«Особливо обурює те, що одним з основних аргументів етнічна росіянка Галина Назаренко вказує назву Братів Чучупаків образливою – ніби то дітей у школі дразнять «чучупакабрами». Це свідчить про повну некомпетентність працівниці, яка займається перевихованням педагогічних працівників. Замість того, щоб провести виховну бесіду з вчителями історії в школі й з’ясувати, чому дітям не розповідають про історію рідного краю, вона пропонує повернути назву на честь німецького комуніста, що суперечить українському законодавству. Це знову свідчить про низький рівень патріотизму та обізнаності в історії рідного краю серед працівників інституту», – обурюється свободівка-депутат Оксана Ковбоша.

Про це повідомили в прес-службі ВО «Свобода».

реклама

Коментарі  

 
-4 #24 СОЛДАТ 14.11.2016 23:01
"ТУПИКУ"...война на нашей(и не только нашей) земле идет не из-за таких "депутатш-петеушниц", а из-за таких "носителей этнического признака" как ты.Как только вам начинает мерещится, что ущемляют ваши "скрепы", так сразу появляются "защитнички" оных а-ля моторола (земля ему стекловатой)и ему подобные.Когда их утилизируют(при чем свои же) вы начинаете рыдать крокодильими слезами и ждать что вас придет спасать очередное мохнорылое недоразумение или на крайняк что-то ноете о суде. Или можешь что-то возразить ватан? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #23 СОЛДАТ 14.11.2016 20:58
"Черкащанину" ...Я не розвішую ярлики-просто називаю речі своіми іменами.От ти "друже" -по життю ватник і сам це визнаєш :-) А в смысле созидания - поверь на слово -таки умею в отличие от тебя :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Оце так заявка! 14.11.2016 18:59
Цитую Тупик Ботнара:
Я бы на месте этой Назаренко подал в суд на эту Ковбойшу...Что это за разжигание, оскорбление гражданина Украины по этническому признаку

Ти ба, як час усе змінив. Ще три роки тому назвати когось росіянином чи росіянкою означало просто назвати національність, а тепер слово "росіянка" для когось вже звучить як "аскарблєніє по етнічєскаму прізнаку"? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #21 СБУ 14.11.2016 18:13
Цитую Черкасчанин:
killvata
Неофашисты????На этом сайте?????

Слухай, тормоз, а ти досі не вкурив, що в Черкасах ватноголових не люблять? Чого це зразу "нєофашісти"? І чому ти стільки знаків питання наставив після слів "на етом сайтє????" Ти розраховував, що якщо "Прочерк" - єдиний сайт в Черкасах, який друкує сєпарські коменти - то його журналісти теж підтримують сепаратизм? ;-)
Обломися, ватний - ти не вгадав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #20 Тупик Ботнара 14.11.2016 18:02
Я бы на месте этой Назаренко подал в суд на эту Ковбойшу...Что это за разжигание, оскорбление гражданина Украины по этническому признаку?
Из-за таких депутатш-пэтэушниц в стране и творится такое. Истинная арийка нашлась, понимаешь. Пусть поинтересуется этническим происхождением у своего соседа-депутата Юрка Б. Да и свою родословную внимательно поизучает, через ее село на Николаевщине много разных военных частей проходило...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #19 Черкасчанин 14.11.2016 17:37
killvata
Неофашисты????На этом сайте?????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #18 Ксенія 14.11.2016 16:35
Шановний Сергію! По-перше, не треба так нервувати. По-друге, ваше апелювання до ставлення в позу свідчить про проблеми в сексуальному житті, бо культурні люди такими аргументами не оперують. По-третє, звідки таке глибоке переконання про порушення закону і чи ви вже ініціювати перейменування своєї вулиці, якщо всі вулиці Черкаси були перейменовані незаконно? По-четверте, ви наївний, якщо вірите, що основна мета позивачки - законність, а не боротьба з Чучупаками. У неї була б така сама реакція на прізвище Бандери, Мазепи, Петлюри та інших українських героїів. Думається, якби в назві лишився Тельмана, то ніхто б і сил скільки не тратив, щоб добитися перейменування. По-п"яте, чого це мешканці провулку повинні самі вирішувати такі питання, якщо провулок - це не їх приватна власність, а частина міста? А як не помиряться? Як не дійдуть згоди? А як тут поселяться інші інтузіасти і їм не сподобається нова назва?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #17 Черкасчанин 14.11.2016 15:50
Солдату.
А кроме развешивания ярлыков Вы еще что-то умеете?В смысле созидания?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Сергій 14.11.2016 15:16
Цитую Ксенія:
Галина Назаренко! По-перше, яке ви маєте право говорити


Ксеніє, не піддавайтесь стадним рефлексам. Вам подобається коли вас ставлять в позу, банально і цинічно порушуючи закон? Тоді стійте і далі, але не забувайте що тут жити нашим дітям!!! Чи ви теж з миколаївщини заїхали??? Хочете розібратись, читайте і включайте мозок, я вже писав: 1. Читаєш т.зв. "закон про декомунізацію". 2. Читаєш ЗУ "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб...". 3. Читаєш Порядок проведення громадського обговорення. 4. Дивишся на дату інформаційного повідомлення. 5. Дивишся на дату проведення обговорення. 6. Дивишся на незаконне розпорядження. Закон і правда на боці позивачки, а як називатись - мешканці потім самостійно визначаться. у нас НАРОДОВЛАДДЯ і ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, шановна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #15 killvata 14.11.2016 14:51
Цитую RATM:
Цитата: "свободівка Оксана Ковбоша спрямувала звернення до голови облради з вимогою перевірити діяльність Назаренко Г.А."

До этих понаехавших ............. никак не дойдет, что люди живущие в переулке вправе сами решать как ему называтся



Панаєхавших таких як ти із за парєбріка будемо валити як скотину, якшо будеш кукарєкать. І яке тобі, телепню, діло до Холодного Яру? Сиди, рукоблудствуй на кремлівського карлика і дивись як рассєіваєцца нєдоімпєрія!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100