реклама
Sucurity Police

реклама

У статті депутатки Черкаської облради, «свободівки» Оксани Ковбоші факти перекручені, а сам позов вона зовсім не читала. Таке враження склалося у черкащанки Галини Назаренко, про яку, власне, і йдеться у статті «Депутат хоче перевірити проректора, яка судиться з приводу вулиці Чучупаків».


25901-1u

Нагадаємо, що Ковбоша звернулася щодо перевірки діяльності проректора Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, яка намагається через суд скасувати назву вулиці Братів Чучупаків. Мова йде про проректора КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Назаренко Г.А. яка подала адміністративний позов до Соснівського районного суду про оскарження розпорядження міського голови від 22 лютого 2016 року за № 29-р «Про перейменування об’єктів топоніміки Черкас» в частині перейменування провулку Тельмана.

Ніхто не проти патріотичних назв і мова не йде про повернення комуністичних імен – стверджує в коментарі «Прочерку» пані Галина.

«Мешканці нашого провулку запропонували 2 патріотичні назви: Героїв Холодного Яру або вул.Холодноярська (вшановує не лише героїв, а й саму визначну подію у житті нашої країни). Але простих громадян міська влада не хоче слухати, тому ми були вимушені звернутись до суду. Якби пані Ковбоша добре знала Закони України, то вона б розуміла, що спочатку треба судовим рішенням скасувати перейменування, а лише потім провести відповідну демократичну процедуру щодо її нової назви. Ми не проти перейменування та не проти Закону про декомунізацію. Ми просто хочемо, щоб була врахована думка мешканців нашого провулку, які до того ж є приватними власниками», – зазначає Галина Назаренко.

Що ж до прискіпливого ставлення до її походження, то пані Галина визнає, що є етнічною росіянкою, та це не шкодить їй бути патріоткою.

«Я дійсно етнічна росіянка, але я є свідомим громадянином-патріотом України, яка хоче, щоб у моєму рідному місті Черкаси влада дотримувалась Законів України та прислухалась до думки тих, хто обирав цю владу, щоб вона дбала про краще життя простих людей. У мене захищена докторська дисертація по культурі демократизму і я б хотіла, щоб і наша думка, думка таких самих жителів міста, була врахована. А щодо того, що в суд подала одна я, то мова тут в коштах. Адже є судовий збір і мені було б некоректно збирати гроші з пенсіонерів, жителів провулку, у разі колективного звернення. Тому і виходить, нібито лише я суджуся, але за мною стоять інші жителі нашого провулку і в нас спільна позиція», – зауважує Галина Назаренко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #13 Лего 15.11.2016 13:34
Цитую Той-того:
Яке відношення мають чучупаки до черкас, інших варіантів не було?


тельман має відношення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 ПЕРЕИМЕНОВЩИК 15.11.2016 09:45
Что касается Тельмана ничего плохого нет в єтом деятели, кто не знает историю он бил растрелян Гитлером.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #11 ПЕРЕИМЕНОВЩИК 15.11.2016 09:42
у нас нет улиці в честь мирових деятелей предлагаю улицу братьев Чучупаков переименовать в улицу Нельсона Мандели - красиво и отдаем дань уважения международному лидеру. Во всяком случае переименовивать не прийдется.
Наша топонимичная комисия работает банально и примитивно. Кто за ?????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #10 Той-того 15.11.2016 09:17
Яке відношення мають чучупаки до черкас, інших варіантів не було? Жодне село Чигиринського району (як і місто), не має назви вулиці цих однозначно не пересічних громадян, чому ж земляки на назвивають вулиці іменами власних героїв, тому що ще передаються очивидцями всі геройства і подвиги тих часів, без історично-надуманих фактів, без формування патріотичних наслідків, от і не перейменовують в чигиринському районі вулиці в честь тих кого так любить обсмоктувати політична псевдоеліта, формуючи собі імідж патріота а людям додаючи незрозумілих питань, з ціллю відволікти від страшного сьогодення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 не свободівець 15.11.2016 00:18
Не поважаю, роками безробітних, депутатів - свободівців, але... проректор, педагог, викладач для педагогів публічно підхі-хі-кує та підіграє невігласам сусідам, що перекручують та насміхаються над прізвищем Героїв. Мала б провести роз'яснювальну роботу серед мешканців вулиці на цих же громадських засадах, що і займається судами. Місце проректора - педагога не серед ''чупакабрів'', а, щонайменше, серед освічених людей з державницькою позицією.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 Реаліст Комаров 14.11.2016 17:21
Стерпиться-злюбиться..................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Вулиця Нових Тарифiв 14.11.2016 16:50
Чего накинулись на женщину-каждый имеет право обжаловать решение, которое считает неудачным... Я вообще за то, чтобы все улицы называть нейтральными красивыми названиями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Той-того 14.11.2016 15:23
От любителі крайнощів, одні тельманом назвали інші чучупаками, але хрін редьки не солодший, що одне що друге. В минулому столітті чучупаки-звичайні бандюги, в нинішньому-герої, думаю що з середини цього століття знову будуть зміни...знову перейменовувати мемо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #5 СОЛДАТ 14.11.2016 14:20
"Сергію".Дивлюсь ти полюбляєш інструкціі ватнику :-) Тоді дозволю собі дати і тобі деякі настанови: 1.Встаєш зранку тверезим.2.Збираєш чемодан.3.Ідеш на вокзал.4.Береш білет до москви або туди куди Макар телят не ганяв (на твій розсуд).5.Ідеш зі сльозами на очах. Розумію що це складно але у тебе нема іншого виходу :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #4 Абориген 14.11.2016 13:51
Отож ситуація така, за часів Союзу нам її сюди привезли, а коли Союз розпався - увезти забули. І тепер вона буде розповідати як у Черкасах називати вулиці? Хай їде до себе у Росію і там повиступає :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100