реклама
Sucurity Police

реклама

Команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у складі Олексія Компанійця, Євгена Сакевича та Владислава Італьєва посіла призове третє місце у Всеукраїнському турнірі з історії.

Конкурс, який проходив 7-9 листопада, організувало Міністерство освіти і науки України. Студенти з Черкас посіли третє місце, поступившись командам із КНУ імені Т. Шевченка (І місце) і Харківського національного університету імені В. Каразіна та Київського національного педагогічного університету імені М. Драгоманова (поділили ІІ місце). Загалом у конкурсі, що проходив у Київському університеті імені Б. Грінченка, брали участь команди 24 українських вишів.

– «Ставка» у турнірі робиться не на загальну ерудицію та знання окремих історичних фактів чи явищ, а на вміння вести дискусію, правильно подати своє бачення питання, яке розглядається, донести його таким чином, щоб у інших команд та журі виникло якомога менше запитань, – розповів у коментарі прес-службі ЧНУ Євген Сакевич. – І в цьому найбільша складність: адже необхідно в дуже стислий термін (7 або 5 хвилин в залежності від турнірної ролі команди) подати вичерпне комплексну доповідь.

Цікаво, що один із учасників черкаської команди, Олексій Компанієць уже став автором книжки про історію рідного села – Червоної Слободи Черкаського району. Минулої п’ятниці Олексій отримав членський квиток Національної спілки краєзнавців України.

– Завдяки щирій і невтомній праці краєзнавців, які по крупиці збирають історію рідного краю, можна витворювати і загальну, більш чітку та об’єктивну історію України, – зазначив, отримуючи квиток, Олексій. Він також нагадав слова Михайла Грушевського про те, що величезна сила краєзнавчого руху – у тому, що він допомагає створювати культ рідної історії, куль моральних цінностей для молоді.

Фото «Прочерку»

На фото – Олексій Компанієць та Євген Сакевич

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100