реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаські активісти, які днями їздили в Київ на зустріч із керівництвом Національної поліції, аби забезпечити об’єктивність та прозорість призначення її представників у Черкаській області, провели сьогодні прес-конференцію. Вони стверджують: чекають призначення на посаду керівника поліції області немісцевої особи, яка б не піддавалася впливам місцевих угрупувань, не була зав’язана в кумівстві. Також активісти чекають наказу про скасування розпорядження про призначення на посаду очільника поліції області Валерія Лютого.

DSC_0003

Всього в Києві на зустрічі було шестеро черкащан: це Голова ГО «Автомайдан-Черкаси» Сергій Яковенко, Керівник Черкаської обласної організації партії «Національний Корпус» Дмитро Кухарчук, Співзасновник та координатор ГО «Громадський БлокПост», депутат Черкаської міської ради  (Об'єднання «Самопоміч») Олексій Романов, Депутат Черкаської обласної ради (ВО «Свобода») Юрій Ботнар, Голова ГО «Самооборона Майдану в Черкаській області» Олег Скалько, Представник черкаської ГО «Білий молот» Віктор Завальнюк. Також на зустрічі в Києві були присутні нардепи Олег Петренко та Владислав Голуб. Активісти стверджують, що на зустріч запрошувався і Валерій Лютий, проте його не було.

– Задавали питання: а чого поїхали саме ви і чого саме ви представляєте черкащан? Відповім так: всі ті громадські організації, що брали участь в протестах проти Лютого, зібралися і обрали делегатів від всіх тих організацій, кому не байдуже. Тобто запрошували тих, хто задіяний в процесі. Наскільки зріс черкаської громадськості тут представлений? Самі можете судити… – сказав голова ГО «Автомайдан-Черкаси» Сергій Яковенко.

Активісти кажуть, зустріч у Києві була досить гарячою.

– У Києві ми вимагали одного: щоб скасували наказ про призначення Лютого і, по-друге, ми вимагали, щоб підбір кандидатур на посаду керівника поліції області відбувався на конкурсній основі. Якщо ні, то хотілося хоча б компромісного варіанту, щоб ті кандидатури, які розглядатимуть в міністерстві, виставлялись на громадське обговорення. Адже ми, як громадськість, маємо вправо долучатися до цього процесу, – зазначив Яковенко.

У Києві активісти донесли главі Національної поліції Хатії Деканоідзе інформацію про Валерія Лютого, якого вони вважають і непрофесійним, і «забрудненим» у справах минулого режиму.

– Головне, що ця людина не пройшла успішно атестацію! Були питання до нього і по виборах в Кривому Розі, – зауважив Яковенко.

Керівник Черкаської обласної організації партії «Національний Корпус» Дмитро Кухарчук запевнив, якщо їх вимоги не будуть враховані, то активісти навіть обіцяють виводити черкащан на протест.

– У нас великі організації, тож думаю, що ми зможемо зібрати і 500, і більше тисячі людей, – сказав він. – І їм не буде куди діватися. Щодо тези, нібито немає кращих кадрів, то зауважу, що є багато очільників у районах, які за результатами атестації були рекомендовані на підвищення, тим не менше, їм ніхто не дає цього підвищення.

Співзасновник та координатор ГО «Громадський БлокПост», депутат Черкаської міської ради  (Об'єднання «Самопоміч») Олексій Романов поінформував, що керівництво Ноцполіції запевнило: ким би не був новий очільник поліції області, буде створена робоча група зі складу громадськості, яка прийде на заміну громадським радам, і займатиметься контролем а взаємодією з органами поліції.

Депутат Черкаської обласної ради (ВО «Свобода») Юрій Ботнар також зауважив, що нині з’являється ряд заяв від громадськості чи політичних партій, які нібито виступають на підтримку призначення Лютого, посилаючись на катастрофічну обстановку зі злочинністю.

– Хотів би наголосити, що кожна політична сила, яка виступає за призначення особи, що не відповідає критеріям поліцейського, підтримує особу, що була радником у Геннадія Кернеса, зраджують всьому тому, що вимагав Майдан і повсталий народ, – зауважив Юрій Ботнар. – Тож очевидно, що такі політичні сили будуть розглядатися нами як зрадники Революції

Наприкінці прес-конференції стало відомо, що глава МВС Арсен Аваков задовольнив відставку глави Національної поліції Хатії Деканоідзе. Виконувати обов'язки глави поліції, за інформацією ЗМІ, буде Троян Вадим.

Присутні активісти радо зустріли таку інформацію. Зокрема, Дмитро Кухарчук зауважив, що Троян є колишнім «азовцем» і він був присутній на нараді черкащан з Деканоідзе. Отже, незважаючи на її відставку черкащани чекатимуть з Києва якнайшвидшої реакції

реклама

Коментарі  

 
0 #5 КАРАГАНДА 16.11.2016 18:39
Хлопці-"ватани" (777-ий Верник і спостерігачий Черкащанир) - ідіть моі дорогенькі до мене.Я вам розкажу ДЕ закон і порядок, покажу бабло,познайомл ю з "Білим молотом"і навіть поставлю поза політикою.Не бійтеся москалики, приходьте :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 777 16.11.2016 10:38
Доколе кучка непонятных личностей будет правит балом? Где закон, где порядок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Верник 15.11.2016 12:40
а кінцевий результат все одно бабло, бабло....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Черкащанир 15.11.2016 07:04
Цікаво, а відколи це язичницький "Білий молот" та відверто прокремлівська "Свобода" стали представниками інтересів мешканців Черкас?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 спостерігач 14.11.2016 20:49
Вулиця править силовиками, які мають бути поза політикою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100