реклама
Sucurity Police

реклама

prydkkiy У Чигирині завершився відкритий Кубок області з боксу, інформує сайт «Черкаський спорт». Відрадно, що спеціалісти назвали ці змагання наймасштабнішими, які проводилися на обласному рівні. Цікаво, що участь в цих змаганнях взяли переважно кандидати та майстри спорту. Зважаючи на такий високий бар’єр, місцеві любителі єдиноборств зуміли побачити протистояння дійсно якісних спортсменів. Причому представництво було гідно навіть турніру рівня чемпіонату України, адже до Чигирина з’їхалися 70 боксерів з 13-ти регіонів України!

 «Це лише початок, ми плануємо зробити цей турнір традиційним і я переконаний, що вже наступного року до нас приїде вся Україна. Справа втому, що на стартовий турнір учасники їдуть з острахом, вони не знають, як їх будуть приймати, але, судячи з усього, все пройшло на високому рівні», – заявив організатор змагань Андрій Мальований. Для заслуженого тренера України ці змагання є дійсно знаковими. З   Кубку області, який  відбувся в п’ятницю в боксерському Чигирині, розпочалася нова ера. Історія в тому, що Кубок області провели в новоствореному боксерському залі, до того кращий тренер Черкащини 2010-го року проводив свої заняття в приміщенні колишнього магазину, де стеля фактично нависала над рингом. На реконструкцію боксерського залу та ремонт роздягалень в чигиринському будинку культури було виділено з районного бюджету 215 тисяч гривень. Цікаво, що суму приблизно у сотню раз меншу так і не змогли знайти в Черкасах, аби винайняти зал для проведення Кубку області! Зрештою, від цього самі учасники лише виграли – вони зуміли боксувати в новому залі.

Найбільше представництво спортсменів делегувала, звісно, Черкащина, лише з Чигирина їх було 16. Сам турнір, який був присвячений Богдану Хмельницькому,  проводився в десятьох вагових категоріях. Окрім спортсменів, у чигиринському залі вистачало і поважних гостей.

 Головним з них був державний тренер з боксу – Юрій Шевчук. Те, що він завітав на цей турнір, вже само по собі багато, про що говорить. Перебуваючи й досі під враженнями від нещодавнього чемпіонату Світу в Казахстані, де збірна Україна посіла перше місце, «Черкаському спорту» чиновник повідав чимало цікавого. Зокрема, те, що кращий боксер Черкащини Олег Прудкий у свої 20 має непогані шанси поїхати на лондонську Олімпіаду. «На чемпіонаті Світу наша збірна виборола відразу 6 олімпійських ліцензій. Поки що вакантними залишаються чотири, серед яких і вага 56 кг, в якій виступає Прудкий і в Олега є прекрасний шанс поїхати на Олімпіаду 2012-го року, задля цього йому потрібно гарно виступити на ліцензійному турнірі в Станбулі, який відбудеться через півроку», – зазначив Юрій Шевчук.

box4
На Кубку області Прудкий задля того, аби відчути якісний супротив, виступав у категорії 60 кг. Та навіть це не завадило чигиринцю здобути свою чергову перемогу. «Ці змагання дуже серйозного рівня і я відповідно до них готувався, радий, що вдалося в них себе добре проявити, тим більше, для рідної публіки завжди приємно боксувати», – говорить Прудкий. Самий Олег, окрім чемпіонства у ваговій категорії 60 кг, здобув ще й звання кращого боксера турніру.

Щодо командних результатів, то відразу чотири золоті нагороди вибороли боксери з Чигирина, які і здобули перше командне місце. Другою була збірна Кіровограду, яка оформила три чемпіонства і третє командне місце залишилося за Кременчугом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100