реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаські депутати внесли зміни до свого ж рішення щодо здійснення електронних закупівель у місті, скасувавши допорогові закупівлі товарів через систему ProZorro на суму понад 30 тисяч гривень і робіт та послуг – від 100 тисяч гривень. Повідомляється, що відтепер пропозиції будуть сумувати не по галузях, як досі, а по кожному закладу.Про це інформує Радіо Свобода

 

«Ми рішення привели у відповідність до чинного законодавства, до Закону України про публічні закупівлі, як проголосували народні депутати. Це означає, що все буде продовжуватися так, як тривало цілий рік. ProZorro працює в межах порогових, його ніхто не скасовував. А ті допорогові, які нам встановили депутати Верховної ради за законом, опрацьовуватимуться так, як опрацьовувалися до цього, – заявив секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький.

У сьогоднішньому порядку денному сесії не було проекту цього рішення. Його з голосу разом із іншими питаннями вніс секретар міської ради Олександр Радуцький.

«Це означає, що всі закупівлі до 200 тисяч гривень для товарів і 1,5 мільйони для робіт тепер будуть здійснюватися у ручному режимі (департаменти укладатимуть прямі договори з підрядниками). Тобто, бізнес не зможе виходити на торги з конкурентними пропозиціями», – заявила Радіо Свобода громадська активістка Вікторія Феофілова.

Ухвалене рішення, після підпису міського голови, діятиме до 1 квітня 2017 року.

Інформація про можливість скасування допорогових закупівель через ProZorro у Черкасах з’явилася у середині жовтня. Тоді приводом для цього стало звернення керівників шкіл та дитячих садочків, які через допорогові суми не могли оперативно реагувати на аварійні ситуації та купувати необхідні товари та послуги. Водночас активісти переконували, що скасування допорогових закупівель поверне стару систему ручного визначення підрядника – без прозорості, конкуренції та оголошення про торги.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 зорро 19.11.2016 18:34
Нічого дивного, мало хто з депутатів після опублікування е-декларації Радуцького не відчув себе останнім лохом на цьому святі життя 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100