реклама

реклама

На території Черкаської області почастішали випадки вчинення злочинів у сфері проти власності за допомогою Інтернет-ресурсів. З метою попередження порушення прав громадян правоохоронними органами активно використовуються повноваження щодо запобігання вчиненню злочинів вказаної категорії, а в разі надходження повідомлення про його скоєння, вживаються заходи для оперативного його розкриття та відшкодування шкоди потерпілим. Не оминула участь у вчиненні злочинів вказаної категорії і неповнолітніх.

Прокуратурою зібрано достатньо доказів щодо причетності до вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із заволодінням шахрайським шляхом грошових коштів під приводом продажу товарів в мережі Інтернет, неповнолітньої мешканки одного із районних центрів Черкащини. Особа, реєструючись у різних соціальних  мережах під вигаданим ім’ям, пропонувала громадянам продаж побутових товарів, не маючи наміру їх реалізувати. Отримавши грошові кошти, неповнолітня обіцяний товар покупцю не надсилала. Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2          ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Спритній 17-річній інтернет-шахрайці за отримання „легкої” наживи загрожує кримінальна відповідальність та відповідно обов’язок відшкодувати завдані злочинними діями збитки.

Про це повідомила прокуратура Черкаської області.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100