реклама
Sucurity Police

реклама

На базі Золотоніського міського центру соціальної допомоги сьогодні відкрили «Студію гончарного мистецтва «Мальви» – для реабілітації дітей з обмеженими можливостями. Це стало можливим завдяки співпраці влади з благодійною організацією «Фонд родини Нечитайло».

У рамках проекту  придбали обладнання для майстерні: електричні та механічні гончарні круги, муфельну піч, виготовили спеціальні меблі. Також  зробили поточний ремонт майстерні. У цілому на реалізацію задуму спрямували близько 400 тис. грн.

Відтепер тут закладатимуть основи гончарної справи для дітей-інвалідів, дітей групи ризику, інвалідів різного віку та навчатимуть роботі з глиною. Займатимуться у студії діти разом із батьками невеликими групами.

Вікторія Миколаюк, директор БО «Фонд родини Нечитайло», каже, що цей важливий проект є результатом спільної роботи, як організаційно та ідейно, так і фінансово:

– Нині подібне державно-приватне партнерство дуже важливе. Завдяки такій співпраці ми маємо змогу втілити в життя цінні й необхідні проекти. Сьогодні ми відкрили майстерню, але, думаю, це – лише початок, результати та розвиток цієї справи побачимо в перспективі.

Пані Вікторія розповіла, що саме інклюзія є одним із напрямків роботи благодійної організації. Він спрямований на інтеграцію дітей з інвалідністю до суспільства в різних сферах. «Це спонукало нас долучитися до реалізації проекту. Більше того, поспілкувавшись з фахівцями, ми зрозуміли, що створення такої майстерні призведе в подальшому до позитивних результатів, що важливо», – додала меценатка.

– Відкриття майстерні є яскравим прикладом вдалої співпраці органів влади з громадськими організаціями та благодійниками, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Це вже третій такий захід за останній період, реалізований спільно з меценатами. Робота ж із глиною – це філософія, бо глина має силу землі, яку переймаєш, лишень торкаючись пальцями. Очевидно, що діти, працюючи в майстерні, черпатимуть її. А це сприятиме максимальній реабілітації, розвитку фізичних можливостей. Зроблена гарна справа, у майбутньому її продовжуватимемо.

Завідувач відділенням дитячої реабілітації Оксана Кичко постійно працює з дітками в майстерні. Розповіла, що в закладі давно мріяли створити щось подібне:

– Глина має заспокійливий ефект, розвиває дрібну моторику рук, що корисно для дітей, у яких уражена нервова система. Працювати з глиною дуже цікаво й корисно, адже така справа ще й розвиває уяву та пам’ять.

Оксана Кичко сказала, що невдовзі тут планують створити три групи для занять різних вікових категорій, починаючи від 5 років. Ймовірно, для декого ця справа може стати в майбутньому ще й улюбленою професією, переконана пані Оксана.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100