реклама
Sucurity Police

реклама

Подання про тлумачення положень Конституції надійшло до Конституційного Суду України від Жашківської районної ради щодо офіційного тлумачення деяких положень Конституції України. Про це повідомляє інформагентство RBK-України з посиланням на  прес-службу КСУ.

Так, згідно з поданням, тлумачення вимагають положення частин першої та другої статті 32 Конституції України (Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини) та частин другої, третьої статті 34 Конституції (Кожен має право вільно збирати , зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету інеупередженості правосуддя).

Згідно з регламентом КСУ, конституційне подання передано на вивчення до Секретаріату Суду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100