реклама

реклама

Для черкаських студентів та видавців керівники проекту онлайн-книгарні ВсіКниги провели низку лекцій та воркшопів. Вони розповіли як працює? і чи працює взагалі? СММ (соціальний мережевий маркетинг) у книжковій галузі та як і для чого можна використовувати соціальні мережі. Зустрічі відбувалися сьогодні й пройдуть завтра в ЧНУ ім. Б. Хмельницького та в Черкаському художньому музеї.

DSC_0458

"Ми основою для себе взяли фейсбук, бо ми є активними користувачами цієї платформи. Краще працювати там де ти орієнтуєшся і знаєш аудиторію. Ми також працюємо в контакті та експериментуємо в Ютубі. У твітері ми зараз не бачимо аудиторії, яка готова купувати книжки", – говорить керівник книгарні ВсіКниги Андрій Капранов.

За його словами найрозумнішим буде постити короткі цитати з книги, пост має бути простим і швидко читатися, бо це доволі особиста комунікація. Одним з основних меседжів для соціальних мереж є вивчення аудиторії, адже соціальні мережі надають статистику про те, що подобається людям. Київські книгарі визначили критерії якості публікацій у соцмережах на сам перед - це якісне зображення й текст.

"Якщо ти є в соціальних мережах, то ти живий. Це стосується і будь-якого проекту ", - додає Аня Гай, менеджер з маркетингу у ВсіКниги.

Лектори давали поради з приводу написання постів про книги в соціальних мережах, та наголошували на тому, що слід вивчати аудиторію з якою ти працюєш або хочеш працювати.

DSC_0446

"Не обов'язково це має бути ідеально вичитаний текст. Це може бути якийсь абсолютно людяний текст, Ваші враження від книги, але з цікавим кутом подачі й персоніфіковано. Такі пости люди люблять найбільше", – продовжує відкривати секрети Аня Гай.

На початку лекції-майстер-класу гості запропонували роздали присутнім останні видавничі новинки й запропонували всім написати по цим книгам такі публікації для соціальних мереж, які хотілося б лайкнути. Протягом години аудиторія активно працювала над створенням посту, з нововигадани тегом #vsr_love-book. Лектори попросили аудиторію надіслати їм свої креативні тексти й пообіцяли проаналізувати кожен, а результати озвучити найближчим часом.

Нагадаємо, що вхід на усі лекції та воркшопи вільний. Заходи проходитимуть у межах проекту «Мозковий штурм» за підтримки Черкаської міської ради.

DSC_0439

Організатор проведення лекцій та воркшопів кафедра видавничої справи, редагування та теорії інформації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Молодіжна громадська організація «Книжковий маестро».

Тетяна Ярош

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 Воркшоп 25.11.2016 17:45
Той випадок, коли коментарі до "статті" мали б значно більший успіх у соцмережах, аніж сама "стаття" :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Таке враження 25.11.2016 14:25
"Не обов'язково це має бути ідеально вичитаний текст. Це може бути якийсь абсолютно людяний текст". Головне, щоб у ньому були такі слова: воркшоп, онлайн, лайкнути, меседж, менеджер, креативний. Поряд слів у реченнях значення не має.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Vorcshop-здрастє 24.11.2016 22:11
Дуже сподобалась низка воркшопів в контексті соціального мережевого маркетінгу. Після цього дуже захотілося створити пост з нововигаданим тегом і до нестями працювати в онлайн-книгарні. Але подивився на все це під цікавим кутом подачі та ще й персоніфіковано . І попустило... Пішов в общагу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100