реклама
Sucurity Police

реклама

Інспектор рибоохорони Максим Жуков, якого СБУ та прокуратура звинувачують у тому, що він взяв хабар, твердить, що його руки чисті – грошей він не тримав

Про це сам інспектор заявив під час учорашньої прес-конференції.

Фото:  Максим Жуков

Фото: Максим Жуков

За словами пана Жукова, 23 листопада увечері йому зателефонував сусід (як з’ясувалося згодом – кум начальника Черкасирибоохорони Дмитра Дядика), який попросив зустрітися для розмови. Під час бесіди був присутній ще один чоловік. Ішлося про якісь вилучені ятері (знаряддя для лову), про діяльність керівника ліквідаційної комісії Черкасирибоохорони Олега Синиці, про можливість заплатити за ятері хабар. Пан Жуков відповів, що закон не порушуватиме; крім того, питання повернення вилучених ятерів усе одно не в його компетенції.

Жукову все одно спробували дати хабаря.

– Він почав тикати мені в машині гроші. Це – підстава. Я їх у руки не брав. Слідство має відеозапис, на якому чітко видно, що в мене руки не світяться від тих грошей (вкритих флуоресцентною фарбою, – ред.), – наголосив інспектор.

У якийсь момент до автомобіля підбігли працівники СБУ, які витягли Жукова з автівки. Гроші було виявлено в машині.

– На мою думку, відсторонений керівник рибоохорони Дмитро Дядик застосовує свої зв’язки у правоохоронних органах, щоб підставити (нинішнього керівника, – ред.) Олега Синицю, – зазначив Максим Жуков.

Адвокат пана Жукова Андрій Вовк вважає, що провокація із хабарем спочатку готувалася проти іншої особи.

– Нам відкрито пояснили, що хотіли б, щоб ми дали викривальні покази щодо інших осіб, а сам Максим їм не цікавий, – сказав адвокат. Він додав, що вони з клієнтом відмовилися це робити, оскільки «не бачили для цього ніяких підстав». Після того, як Жуков відмовився від «співпраці», кримінальне переслідування було спрямовано на нього.

За словами адвоката, Жуков мав розмову із тими, в кого нібито вимагав хабаря, вперше. Спілкування тривало хвилин 20. Тому незрозуміло, коли ті встигли за цей час звернутися до правоохоронців, отримати мічені гроші, фіксуючу апаратуру тощо. Отже, ідучи на зустріч, вони вже збиралися давати гроші, а це є ознакою провокації.

Керівник комісії з ліквідації Черкасирибоохорони Олег Синиця, який виграв конкурс на посаду начальника новостворюваного управління Державного агентства рибного господарства в Черкаській області, пов’язує переслідування Максима Жукова із впливом колишнього керівництва рибоохорони.

– Після мого призначення до мене підійшов начальник Черкасирибоохорони Дмитро Дядик і почав просити, щоб інспектори не чіпали ряд підприємств, які офіційно займаються промисловим виловом риби, – розповів пан Синиця. – Я його спитав, яке він має відношення до цих підприємств. Він відповів, що – безпосереднє... Щоб ви розуміли, відсотків 80 користувачів повинні були платити начальнику Дядику Дмитру за те, щоб їх не чіпали. Користувачі були готові платити йому від 20 до 30 тисяч кожен. На це я відповів, що не буду давати ніяких указівок інспекторам, тому що це була б корупція... Після цього в мій бік були погрози, що в мене або в інспекторів можуть знайти кошти, зброю, наркотики, оскільки в нього є знайомі в органах.

За словами Олега Миколайовича, після того, як рибоохорона стала фіксувати порушення риболовних підприємств і вилучати човни та знаряддя лову, Дмитро Дядик попросив його допомогти повернути вилучене. Але він відмовив. Наразі прокуратура порушила по фактах порушень законодавства риболовними підприємствами кримінальні провадження.

Олег Синиця повідомив, що написав заяву про звільнення з посади керівника ліквідаційної комісії і буде чекати офіційного призначення начальником управління Держагентства рибного господарства, після чого набере нових інспекторів.

У прес-конференції також взяв участь головний державний інспектор рибоохорони Анатолій Соловйов. Він, як і інші, вважає Максима Жукова невинуватим («Це – правильна і чесна людина»), але, на його думку, цей чоловік став «жертвою тих осіб, які на цей момент прийшли до керівництва рибоохороною».

– Я не виправдовую Дядика, у кожного керівника є свої недоліки... Але Максим Жуков – це жертва чвар у рибоохороні, – переконаний пан Соловйов. За його словами, до протизаконних домовленостей щодо непритягнення браконьєрів до відповідальності причетне й нинішнє керівництво установи.

Дядык-6-223x300 Тим часом, начальник Черкасирибоохорони Дмитро Дядик збирається звернутися до суду через звинувачення на його адресу. Про це він розповів у коментарі «Про все»

– Мене просто хочуть очорнити. Я взагалі нічого не знав про жодну операцію СБУ та прокуратури по затриманню інспектора і не маю ніякого відношення до того хабара, – зауважує Дмитро Дядик. – Хлопці впіймалися і тепер просто хочуть себе відбілити. Висновки тут має робити слідство.

Нагадаємо, прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що минулої середи прокуратура спільно з СБУ затримали провідного державного інспектора відділу оперативної роботи Черкаської рибоохорони під час отримання неправомірної вигоди в сумі 5000 доларів США за нескладання матеріалів про адміністративне правопорушення, повернення засобів лову та подальше сприяння у здійсненні діяльності щодо вилову риби місцевими рибалками. Затриманому суд призначив запобіжний захід тримання під вартою в нічний час. Прокуратура оскаржила це рішення суду

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 ПРОСТО ЗНАЮ.... 18.05.2017 13:39
ТАК ЦЕ ТКАЧЕНЯН ИРАЗОМ ЗІ СВОМИ "БРАТАМИ" ВІРМЕНАМИ ПРОСТАВИВ .............О.М. НА ЦЮ ПОРСАДУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ОЛЕГ 18.05.2017 11:49
Поставили Синицю О М керівником- найбільшого браконьера області! Наньго була відкрита кримінальна справа за браконьєрство! ГАНЬБА ВСІМ ХТО ПРИЗНАЧАВ цю людиночку НА ПОСАДУ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Верник 30.11.2016 12:09
Дядик той ще ..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100