реклама

реклама

29 листопада відбулася чергова сесія Смілянської міської ради. Депутатська фракція ВО «Свобода» внесла до порядку денного свій проект звернення до Президента та  Кабінету міністрів України, в якому наполягала на скасуванні призначення Валерія Лютого на посаду керівника Головного управління нацполіції у Черкаській області (ГУНПЧ).

Виступаючи з трибуни стосовно цього питання та обгрунтовуючи вимоги свободівців, голова фракції Володимир Салов розповів детальніше про громадянина Валерія Лютого: «Під час сепаратистських акцій, які  відбувалися на Харківщині навесні 2014 року, Лютий був офіційним радником одіозного Геннадія Кернеса. Кінцевою метою тих протиправних дій, які підтримував Кернес та його радники була спроба від’єднання Харківської областівід України. Також я нагадую, що Валерій Лютий, обіймаючи високу посаду у поліції Криворіжжя, засвітився там, як фактичний виконавець узаконення перемоги представника «Опоблоку», Олександра Вілкула під час виборів міського голови міста Кривий Ріг. За свідченнями цілого ряду незалежних моніторингових організацій, вибори тоді відбулися з численними порушеннями виборчого законодавства, та мали всі ознаки фальшування кінцевого результату даного виборчого процесу. Також викликає великий сумнів професійна придатність Валерія Лютого, оскільки під час проходження переатестації він отримав доволі низький бал, та кваліфікаційною комісією був рекомендований лише до займання посади з пониження» – підкреслив Володимир Салов.

У зв’язку з цим свободівець вніс на розгляд сесії пропозицію проголосувати за звернення до Президента та Кабміну з проханням відкликати Валерія Лютого з посади керівника ГУНПЧ.

Під час поіменного голосування двадцять дев’ять депутатів з тридцяти присутніх у залі проголосували «За». Таким чином сесія підтримала звернення фракції ВО «Свобода», проголосувала за недовіру Лютому, та висловила своє небажання бачити цю особу керівником поліції Черкащини, інформує прес-служба партії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Флюгер 30.11.2016 17:06
Як і 84 роки тому, влада в Смілі не була з народом,
27 листопада 2016, 18:43 Новини Черкас та Черкаської області
У День вшанування пам’яті жертв голодомору нікого з представників місцевої влади біля відповідного пам’ятного хреста в Смілі не було.
На жаль, зараз, звичайні сімляни і посадовці розділені, як і 1933-го. Тоді влада не голодувала, а тепер, приміром, не мерзне. Тож навіть у святий день вона з народом на різних заходах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Капец 30.11.2016 16:54
Смілянська міськрада звернеться до Президента стосовно відставки Валерія Лютого

Яким боком Смілянська міська рада до Президента та Кабінету Міністрів :o Краще відкрили б очі та подивилися на свої дороги та підготовку до опалювального сезону міста. Маразм
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 депутат 30.11.2016 16:12
Якщо господину Салову особисто відомо про ті порушення Лютого, які він озвучив, то в такому випадку необхідно звертатись до правоохоронних органів. Цікаво, коли є наяву чи незаконні дії, чи бездіяльність правоохоронних органів, цього чомусь не бачать, а тут такий резонанс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100