реклама

реклама

Сьогодні в Черкаському обласному художньому музеї нагородили переможців премії Данила Нарбута. Серед них, троє юних художників – учні шкіл мистецтв, отримали основну премію у вигляді 1,5 тис. грн., одна школярка отримала заохочувальний приз – 500 грн. А головної премії та грошової нагороди в 10 тис. грн. був удостоєний член Національної спілки художників України Іван Лавріненко за пам’ятник «Герої не вмирають».

Цікаво, що серед дітей-переможців не було представників обласного центру. За роботи «Берегиня» та  «Це країна моя» були відзначені учениці Драбівської дитячої школи мистецтв Діана Постолкова та Олена Філь. Також премію отримав учень Уманської школи мистецтв Веніамін Поліщук за роботу «Чумацький шлях». А учениця Звенигородської дитячої школи мистецтв Надія Бойко отримала заохочувальну премію у розмірі 500 грн.

Переможець серед дорослих митців Іван Лавріненко побажав юним колегам натхнення та здоров’я. Привітав присутніх і заслужений художник України Іван Фізера.

А начальник управління культури та зв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олег Островський висловив сподівання, що незабаром картини юних художників із Черкащини стоятимуть не тільки на виставці в черкаському музеї, а і в різних музеях світу.

Для цього за словами Островського потрібно піднімати статус премії.

- Робота митця складна, бо ми знаємо, скільки зараз коштують ті ж самі фарби. А вони мабуть закордонні. А тому вважаємо, що грошовий приз премії Данила Нарбута потрібно збільшити хоча б до 50 тис. грн. та зробити цю премію всеукраїнською. Аби участь брали митці з усієї України, - сказав Олег Островський.

А також він запропонував запрошувати на подібні нагородження і виставки проросійсько налаштованих людей.

- Приємно зустріти свідомих, патріотично налаштованих людей. Але можна запрошувати на такі заходи і несвідомих, проросійських людей, аби вони приходили і бачили ці потужні роботи українських митців, - сказав Островський.

Як пояснила директор художнього музею Ольга Гладун, лауреатів премії визначала конкурсна комісія. Робота учасника повинна була вразити членів журі, бути емоційною та естетично привабливою.

 

 

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Громада 01.12.2016 00:44
Не доцільно премію робити всеукраїнською. Бо буде як із премією імені Симоненка - вже кілька років її отримують літератори не з Черкащини. Тобто за рахунок обласного бюджету стимулюються автори з інших областей, а черкащани тільки в долоні при цьому плескають. То очільник культури, напевне, не подумавши сказанув.
Всеукраїнські премії повинні фінансуватися із центрального бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Черкащанин 30.11.2016 23:32
Шикарна картина з чумаками на четвертому фото!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100