реклама

реклама

Французька компанія «БЕТЕН Енженьєрі» за фінансової підтримки уряду Французької республіки в рамках програми FASEP запускає перший пілотний проект в Україні з комплексної оптимізації системи утилізації та переробки відходів у місті Черкаси. Ефективна система управління відходами різних видів, що відповідає європейським екологічним стандартам, буде максимально пристосована до економічних, соціальних та екологічних складових розвитку міста. Комплексний характер методології, що використовується в проекті, а також можливість його реалізації за аналогією в інших містах України, відображає його іноваційність та затребуваність в країні.

Листопад 2016 року відзначився запуском проекту з розробки техніко-економічного обґрунтування, що обєднає весь ланцюг формування вартості відходів міста Черкаси. «БЕТЕН Енженьєрі», маючи 25-річний досвід надання повного спектру інжинірингових та консультаційних послуг на ринку України, країн Східної Європи та СНД, розпочинає в співпраці з структурним відділом компанії UMWELT, «Черкаською службою чистоти» та кількома спеціалізованими французькими компаніями проведення морфологічного аналізу з метою виявлення особливостей структури відходів в залежності від типу господарської діяльності.

Аналіз даних структури відходів, логістичної системи вивезення сміття, існуючої структури переробки вторинної сировини та планів міста на майбутній період, дозволять визначити основні потреби у сфері управління відходами на перспективу.

Для довідки:

Відповідно даних Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, в 2015 році було відправлено на переробку та утилізацію лише 4,2% побутових відходів, з яких 1,7% було спалено. Такі показники є критичними. Просте спалювання сміття вже давно не є методом ефективного вирішення питання в більшості країн Європи, тому сортування сміття та його подальша переробка і утилізація будуть сплановані відповідно новітніх рішень в сфері управління відходами.

Про це інформує прес-служба міськради

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Можливо 03.12.2016 14:10
Переробка сміття потрібна, але не можна покладатися лише на зовнішню допомогу. На місцевому рівні потрібно проведення інформаційної кампанії, щоб привчити людей сортувати сміття, встановити контейнери окремо для різних видів відходів. Адже навіть використані батарейки викинути ніде, хоча ще за Одарича був список місць їх приому, проте той список був фікцією. Чому міська влада не зобов'яже всі гіпермаркети, які продають батарейки і на тому заробляють, приймати їх назад та утилізовувати? Саме так роблять у Європі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100