реклама

реклама

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулись урочистості з нагоди відкриття Українсько-туркменського культурно-освітнього центру.

181

Гостинно, хлібом-сіллю зустрічали численних гостей, які завітали на захід: ректорат університету, деканів факультетів, науково-педагогічних працівників, представників структурних підрозділів, засоби масової інформації та студентів. Почесну місію перерізання червоної стрічки виконали ректор університету, професор Олександр Безлюдний та представник у студентській раді УДПУ Піргули Чоганов.

Вітаючи університетську спільноту із визначною подією, ректор зазначив, що ініціатором створення Українсько-туркменського культурно-освітнього центру, відкриття якого присвячено 25-ій річниці незалежності Туркменістану, виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов. Керівництво УДПУ із ентузіазмом реалізувало цей проект, адже університет щороку нарощує кількість студентів із Туркменістану і цьогоріч в університеті їх навчається майже 250 осіб. Олександр Іванович висловив слова щирої вдячності усім, хто доклав зусилля до відкриття Центру і побажав плідної праці, розвитку та успіхів.

Від імені туркменської молоді, що навчається в УДПУ, студент факультету фізики, математики та інформатики Піргули Чоганов українською мовою подякував ректорату за підтримку іноземної молоді та створення необхідних умов для кращої адаптації його співвітчизників до навчання в Україні.

На гостей урочистого заходу чекали святкові подарунки: студент із Туркменістану Даянч Токлиєв прочитав напам`ять українською мовою поезію Володимира Сосюри «Любіть Україну», а українська студентка Олена Нактініс мовою оригіналу продекламувала вірш «Turkmenin» класика туркменської літератури.

Директор Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Олександр Лаврик провів цікаву екскурсію новоствореним Центром, ознайомив із завданнями та перспективами роботи.

Владилена Сокирська, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, в свою чергу висловила сподівання, що Центр стане майданчиком українсько-туркменської співпраці, освітньо-культурного обміну та єднання.

Завершили свято частуванням гостей традиційною туркменською випічкою, інформують в університеті

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100