реклама

реклама

Втома, образи, невдоволення собою і людьми, що нас оточують - все це отруює наше життя і робить нас нещасливими, а також жорсткішими й більш байдужими до чужих проблем. Кожна людина намагається боротися із пригніченим станом, але найчастіше самотужки. Однак існують цікаві і недорогі техніки вирішення деяких психологічних проблем.

«Залиш свій біль на папері!» – під таким гаслом пройшов арт-терапевтичний майстер-клас у читальному залі ЦМБ ім. Лесі Українки у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерного насильства». Організатори акції – Черкаське обласне відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ, Черкаська благодійна організація людей, що живуть з ВІЛ/СНІД «Від серця до серця», Черкаська ЦМБ ім. Лесі Українки.

У холодний зимовий день у затишному приміщенні бібліотеки зібрались жінки, які у своїх малюнках вчились фіксувати кращі миті свого життя, абстрагуючись від невирішених проблем, навчаючись творчістю витісняти зі своєї свідомості роками накопичений негатив. Допомагала їм у цьому психолог, арт-терапевт Олена Ложкова, пропонуючи за допомогою багатьох нескладних художніх технік створювати позитивні малюнки, позбавляючись тривоги, невдоволення, невпевненості у собі.

– Навіть для тих жінок, які не стикалися із фізичним насиллям, подібні майстер-класи надзвичайно корисні, адже напружений графік нашого життя призводить до фізичного і емоційного виснаження. Творчість у будь-якому прояві дає можливість відчути себе цікавою, нестандартною особистістю, дарує повноту життя. Наш заклад і надалі сподівається на співпрацю Оленою Ложковою, адже подібні заходи важливі, ефективні і корисні для  користувачів, – зазначає керівництво бібліотеки.

Про це повідомила прес-служба Черкаської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100