реклама

реклама

Депутат черкаської міськради Павло Карась також висловився у «Фейсбуці» на тему скандалу, що стався у школі №17.

Нагадаємо, що батьки п’ятикласників міської школи №17 звернулися до місцевого телеканалу «Антена» із шокуючим аудіозаписом уроку англійської. На ньому вчителька і класний керівник 5-го класу Наталя Макаренко істерично верещить на учнів.

105279.gif

Павло Карась вважає, що слід всебічно підійти до розгляду питання. Нижче подаємо його допис:

«Проблема, яка виникла в черкаській школі №17, вийшла на вкрай високий рівень. Очевидно, що це неспроста. Та давайте тверезо подивимося на ситуацію. Учительку звинувачують у некоректній поведінці по відношенню до школярів. Але загалу пропонується лише частинка аудіозапису, де вона кричить на учнів. Безперечно, неправильно підвищувати голос на учнів. Але ж ми не знаємо контекст тієї дискусії. Ми не знаємо, протягом якого часу її записували і як саме відбувалася розмова. Чи відомо нам з приводу чого обурювалася вчителька? Ні!

Знаючи трохи ситуацію в міській освіті, зауважу, що більшість класних є фанатами своєї справи і фактично безкоштовно (доплата за класне керівництво складає близько 200 гривень) присвячують свій час вихованню учнів. Але є частина класних керівників, що формально виконують свої обов’язки класного керівництва, тому і не підвищують на учнів голос. У конкретному ж випадку вчителька переймалася тим, що відбувалося в класі. Дійсно, так кричати непедагогічно, але ж ми не знаємо КОНТЕКСТУ! Та й чи є школи, де вчителі на учнів не кричать?

НАГОЛОШУ! Не дивлячись на явні проблеми в роботі педагога, є величезна проблема з цими дітьми їхніми батьками і цим класом вцілому, з їх вихованням. Як їх виховували попередні вчителі в початковій школі? Ця проблема також відкриває нове бачення ситуації в 17-й школі, як такій, що перевантажена перш за все дітьми так званої черкаської еліти, морально етичні якості якої ми всі добре знаємо. А яблука від яблоні… Це теж треба враховувати.

А тепер щодо російської мови, якою вчителька кричала на учнів. Таке враження, що усі звалилися з Місяця! Ні для кого не секрет, що так звана еліта міста в нас російськомовна. Дві третини депутатів міськради спілкуються в побуті російською. Україномовні, на жаль, в меншості. Але такі реалії життя. І нам всім відомо, що в нас російськомовна в побуті облдержадміністрація, прокуратура, суди, правоохоронні органи.... Це теж треба визнавати і не вводити самих себе в оману, бо у цій школі, повторюся, вчаться діти черкаської еліти. Отже, 17-та школа в побуті також російськомовна, незважаючи на україномовне викладання. Тому може бути цілком логічним російськомовна «виховна бесіда». А головне що ці діти не байдужі вчителю яка за межами фолу але пробує докричатись до їхньої свідомості в той час коли їхні батьки більше зайняті розвитком власного бізнесу чим вихованням своїх відприсків.

Ця тема, як на мене, дуже спекулятивна. Висновки з роботи педагога безперечно треба робити, але не треба робити святими дітей. Якщо в 5 класі діти можуть організувати таку травлю вчительки, то що буде з ними далі? Вони ще повинні гратись іграшками, а вони дуже рано стали дорослими і це дуже прикро…!

Департаменту освіти слід детально вивчити інцидент, розібратись в стосунках в середині педагогічного колективу, між учнями, батьками зробити правильні висновки і повернути дітям дитинство», – зазначає Павло Карась.

реклама

Коментарі  

 
0 #28 Альенде 13.12.2016 17:30
Я знаю, кто без греха - Олег! А мы все грешные. Но если для него достойны уважения такие учителя, я всё таки в его бесгрешности сомневаюсь. А может это не Олег, а училка сепарская писала?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #27 Сашко 13.12.2016 10:43
Цитую Таки-так:
З роздутого і не з'ясованого (за винятком доносу новоявленої Павліни Морозової) епізоду зробили проблему планетарного масштабу. А чого б не вникнути у справжні і гострі проблеми освіти і виховання. За це ніхто не хоче братися, бо це не просто. А обсмоктувать один із сотень подібних випадків - "лєгко", бо не треба напружуватись, переливай собі з пустого в порожнє...

Ну от давайте будемо всім розказувати шо і як робити! Ми ж такі розумні! Але маленькі, непомітні та сцикливі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 Сашко 13.12.2016 10:42
Цитую oleg:
Почему-то главными коррупционерами в Украине стали участковые врачи и сельские головы, а учителям за русский язык уже чуть-ли не сепаратизм шьют. Понятно, что время сейчас нервное и непростое, но пинать тех, хто себя не может защитить тоже не дело, там, где много эмоций и навешивания ярлыков, правдой часто и не пахнет.

А шо там порушення закону нема? Вчителка янгол?!! От вам і принаду рускаго міра...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #25 карась-не щука 13.12.2016 08:47
Класно класні стрілки на мажорів переводять. Гуртом захищають свій не професіоналізм, а дітям подають дурний приклад. Ідіть с такими методами в колонію перевиховувати і повчіться у справжнього педагога Антона Макаренка ,як це робиться. Відверто облажалися по самі вуха ще й скиглити починають-нам важко.А кому зараз легко? Міняйте професію,якщо щось не влаштовує. Чому СБУ не звертає увагу на той факт,що училка ,якій держава платить зарплату з наших податків, публічно закликає до зміни політичного устрою в той час ,коли йде війна за Україну,а такі деПЛУТати,як Карась,її відмазують?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #24 oleg 13.12.2016 07:43
Все бывает, и поборы, и врачебные ошибки, кто из нас без греха, пусть первый бросит камень. Но у Натальи Николаевны учился и мой ребенок, она достойна уважения и поддержки, и это мнения не меня одного. Да дело и не в ней, это просто повод. Вся эта история очень напоминает раздутую до всеукраинских масштабов эпопею 2005 года с помаранчевым шарфиком дочки черкасского политика. На шельмовании и обвинении учителей той же 17 школы в якобы запрете бiднiй дiвчинцi виявляти свою громадянську позицiю. Крику и визгу было много, папа-патриот стал мером ... шарфик жалко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #23 Казбет 12.12.2016 22:51
Ага, такі лікарі і вчителі беззахистні, що хоч плач. Хто мені скаже, коли і на скільки засудили лікарів, які зарізали людину в лікарні? І якого вчителя за побори вигнали?..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 oleg 12.12.2016 20:01
Почему-то главными коррупционерами в Украине стали участковые врачи и сельские головы, а учителям за русский язык уже чуть-ли не сепаратизм шьют. Понятно, что время сейчас нервное и непростое, но пинать тех, хто себя не может защитить тоже не дело, там, где много эмоций и навешивания ярлыков, правдой часто и не пахнет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #21 oleg 12.12.2016 19:18
Пора эту тему пустопорожнюю закрывать. "Антенна" высосала из пальца, остальные разнесли. Господа журналисты, оставьте уже учителя в покое, займитесь делом. Раскрыли "преступление века", самим еще не надоело из пустого в порожнее переливать ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #20 Пошливы 12.12.2016 19:16
Как говорят кацапы, мели Емеля... Как он проверял, кто и как разговаривает дома? И вроде мы не знаем, какие поборы накладывают на родителей святые учителя, и попробуй только им не угодить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #19 Андреевич 12.12.2016 19:11
"Отже, 17-та школа в побуті також російськомовна, незважаючи на україномовне викладання. Тому може бути цілком логічним російськомовна «виховна бесіда»". Как раз не логично, как раз для того, чтобы эти мажоры лучше понимали язык страны, в которой живут, беседу нужно было проводить на украинском языке, а не прогибаться перед отпрысками малиновых пиджаков. Противно читать, чего только не придумают, чтобы защитить заразу. А как же языковый режим в школе?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100