реклама
Sucurity Police

реклама

Житловий будинок у Черкасах перебуває в аварійному стані і є потенційно небезпечним для проживання. Через дірявий дах вода поступово розмиває опірні стіни будівлі. Натомість комунальники на усі скарги відповідають тільки відписками. Мовляв грошей на ремонт – немає.
Про це йдеться у сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

6543

Колишній гуртожиток Черкаського тролейбусного парку три роки тому отримав статус повноцінного житлового будинку, відтак офіційно перейшов на баланс міста. Однак людям від того користі немає, адже дощі й талий сніг крізь дірявий дах продовжують заливати горішні поверхи. Від постійної вологи стіни та стеля рясно вкриті грибком та пліснявою, а перекриття напівзруйновані іржею.

«Весною, коли почнеться відлига та все почне танути, дах просто може не витримати. Уже не один раз зверталися до містоуправління по допомогу, але у них завжди є якісь виправдання», – розповідає жителька аварійного будинку Наталія.

Комунальники двічі планували ремонт покрівлі. Однак заступник директора профільного департаменту бідкається, що грошей на ремонт так і не знайшли.

«Там необхідно повністю перекривати весь дах. Поточним ремонтом не обійтися, тому потрібні значні кошти на капітальне відновлення», – прокоментував директор департаменту ЖКК Черкаської міської ради Андрій Наумчук.

На капітальний ремонт покрівлі потрібно щонайменше півмільйона гривень. Запланувати їх у міському бюджеті можуть тільки на наступний рік. Тим часом півтори сотні родин аварійного будинку постійно перебуватимуть під загрозою  обвалу.

Нагадаємо, 12 грудня у Чернігові стався обвал частини гуртожитку.

У результаті обвалу загинула дівчина 1991 року народження. Загалом постраждало семеро людей.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Степаныч 15.12.2016 12:13
ЖурналиЗды, а слабо написать адрес этого дома?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 федор принципиальный 15.12.2016 09:16
На фонтанчики,гуля нки,откаты инспектору хватает,доиграе тесь,шановные,в ам примеров мало,как в Украине дома валятся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 стабилизец 15.12.2016 09:10
И не найдут, зато на хвонтанчики - всегда пожалуйста, хучь мульйон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100