реклама

реклама

13-річний рятувальник з Черкас став справжнім героєм міста, з ним знімають сюжети центральні канали, а місцева влада нагороджує його та ставить у приклад. Черкаського школяра Богдана Волика тепер знають, як хлопчика, що врятував життя двох дівчат, які провалилися на Дніпрі під кригу.  Одну потерпілу школяр витяг власноруч, а іншу своїми руками з води витягував професіонал із управління ДСНС у Черкаській області Олександр Запрягайло. Про подробиці подій сайту vikka.ua розповіли самі герої.

Для черкаських школярів та усіх учасників події зимова прогулянка поблизу черкаського пляжу "Живчик" перетворилася на небезпечну пригоду. 9-тирічні подруги Дарина та Марина вирішили скоротити дорогу та перейти на інший бік затоки навпростець через ледь застиглу кригу, яка почала тріскатися у них під ногами. Це сталося приблизно о 15:30. Батьків дівчат у цей час поряд не було. Єдиним свідком подій, а потім і рятувальником дівчат став трохи старший за них черкаський школяр.

"Я гуляв поблизу пляжу, коли побачив двох дівчаток 7-8 років. Вони пішли по льоду і я почав їм кричати, що там лише один сантиметр криги. Перша провалися недалеко від берега, а інша далі. Я виламав палицю і допоміг вибратися першій дівчинці. Потім сам викликав рятувальників і вже вони витягали іншу дитину. Трохи злякався, але мені було дуже шкода дітей", – розповідає Богдан Волик, як рятував Марину.

Хлопчик зізнався, що досі переживає за дівчаток, яких одразу відвезли до лікарні.

"Я навіть майже не спав цієї ночі. Турбувався за їхній стан та здоров’я", – каже юний рятувальник.

Після цієї події Богдан Волик всерйоз задумався про те, щоб у майбутньому обрати професію, пов’язану зі спасінням людей. Втім, зазначає, що героєм себе не вважає і слави не прагне.

Коли прибула рятувальна група, потерпіла Ірина, яка перебувала у воді та трималася за кригу, була за крок від смерті. Тож рятувальнику довелося проламувати лід до неї власним тілом.

"Перша дитина була на відстані 5 метрів. Там не дуже глибоко. Її хлопчик і врятував. Інша перебувала на відстані 20 метрів від берега, там глибина 2,5 метра. Коли ми прибули, відлік йшов вже на секунди. Ми проламували кригу, щоб до неї дістатися. Подерли руки. Взагалі диво, як вона протрималась так довго на воді. Потім пішла на дно. Я встиг її підхопити рукою і витягти", – розповідає рятівник Дарини старший помічник начальника оперативної зміни Олександр Запрягайло.

Врятованих дівчат госпіталізували до обласної дитячої лікарні.

Рятувальники зазначають, що найчастіше їм доводиться рятувати на зимовому Дніпрі рибалок. Випадки з дітьми трапляються нечасто. А ситуації, коли діти рятують інших трапляються украй рідко.

Втім, речник управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко пригадав декілька таких історій, які трапилися цьогоріч.

"На початку літа 10-річна дівчинка врятувала малолітню сестру, яка тонула. А на Чигиринщині був випадок, коли 5-річна дівчинка витягла з пожежі 1-річну дитину", – розповів він.

За його словами, на таких прикладах можна виховувати молодь.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Сидоров 17.12.2016 21:09
Парень молодец,не каждый может так поступить. С него будет толк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100