реклама

реклама

Кошти, якими можуть особисто розпоряджатися депутати Черкаської міськради і міський голова, на сесії 16 грудня було збільшено вдвічі. Раніше депутатські фонди становили близько 25 тис. грн на рік.

Спочатку депутати відхилили пропозицію щодо збільшення своїх фондів. «За» проголосувало лише 18 осіб. Більше того, Руслан Зоря запропонував узагалі скасувати особисті фонди депутатів. На його думку, ці гроші використовуються зазвичай для піару народних обранців, матеріальну допомогу від них щороку отримують одні й ті самі особи. Нарешті, самі суми такої допомоги – занадто малі й не здатні сприяти вирішенню фінансових проблем малозабезпечених громадян.

Депутат Олексій Романов висловив думку, що питання соціального захисту повинні вирішувати фахівці – саме вони здатні визначити, хто із черкащан потребує допомоги та в якій мірі.

Цю думку доповнив і розвинув депутат Павло Карась. Він вважає, що можна було б «депутатські» гроші передати в розпорядження міському голові – таким чином тільки він відповідав би за раціональні витрати.

Але більшість депутатів не підтримало цю ідею. Вони не погодилися з тим, що такі гроші використовуються для «піару», адже тоді будь-яку корисну справу можна розглядати як «піар».

– Ви б бачили, із якими діагнозами приходять люди по матеріальну допомогу! – наголосив депутат Валерій Міняйло. – Наші фонди допомагають хоч якось підтримати таких людей.

Його думку підтримав і Станіслав Лукирич, який наголосив, що для багатьох і невелика матеріальна допомога в 300-500 гривень може стати важливою підтримкою в скрутний момент життя.

– Нас люди вибирали, щоб ми розв’язували їхні проблеми, – нагадав депутат Роман Діскант. – Чому ж кожен депутат не може взяти на себе відповідальність за кілька тисяч гривень?

А секретар міської ради Олександр Радуцький зазначив, що кошти із свого фонду з 2011 року спрямовує не на матеріальну допомогу, а на підтримку школи, дитячого садочка на своєму окрузі, а також на встановлення дитячих майданчиків.

– Навіть мала допомога на місцях приносить користь. Крім того, ми маємо усну домовленість не виділяти з бюджету розвитку коштів на дитячі майданчики. То як же тоді ці майданчики встановлювати? – дивується депутат.

У результаті сесія повернулася до питання про збільшення депутатських фондів удвічі, і цю пропозицію було підтримано.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 федор принципиальный 18.12.2016 20:27
шурик из своего личного фонда или из нашего фонда черкащан,что-то выразилось ОНО не понятно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Сидоров 17.12.2016 21:21
Депутатський фонд збільшили вдвічі...Краще би фонд зарплати людям збільшили удвічі.Це було би приємніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100