реклама
Sucurity Police

реклама

Депутат Черкаської міськради Павло Карась не схвалює рішення уряду по націоналізації Приватбанку. Про це він пише у «Фейсбуці» і пропонує свій вихід з ситуації.

unnamed

«Уряд прийняв найгірше рішення з усіх можливих, підтримавши націоналізацію Приватбанку. Враховуючи, що вже було націоналізовано ряд банків, то вся ця ситуація призвела до того, що уряд фактично націоналізував майже всю банківську систему України. Більшість банківської системи України тепер належить державі. Чи є ще такі країни? Звісно, є. Це такі як Венесуела, Зімбабве.. Це не зовсім успішні країни, на які треба рівнятися.

В чому ж головна проблема? Для розвитку економіки потрібні інвестиції, а інвестор ніколи не вкладе гроші в країну, де держава контролює банківську систему. Тим більше, враховуючи корупційні можливості українського державного апарату. Внутрішній інвестор, вітчизняний бізнес, також, будь-якими правдами і неправдами виводитиме доходи за кордон, бо не довірить їх державній банківській системі.

Крім того, я не вірю в те, що призначені державою адміністратори займатимуться чимось ефективним. Чи вміють чиновники гарно проводити реструктуризацією та управляти майном? Ні! Вони вміють гарно робити лише одне – красти!

Так, дійсно, Приватбанк мав проблеми. Але з іншого боку Приватбанк був унікальним банком з унікальними та іноваційними продуктами конкурентоздатними в світі (приват24, папка24, бухонлайн, приватдок та багато інших) Цей банк був світовим лідером з новітніх електронних сервісів, своєю корпоративною культурою…

Що треба було робити? Діяти за ринковими, а не совковими принципами - продати його будь-якій міжнародній фінансовій компанії хоча б за 1 долар. Якщо не купили б, то варто було доплатити…

Якби в управління банком зайшла велика міжнародна фінансова компанія з досвідом, менеджментом, грішми, то вона провела б фахову реструктуризацію. І головне – зберегла довіру інвесторів до банківської системи та країни вцілому.

Але, вочевидь, це було нікому непотрібно. І пішли найлегшим і найгіршим способом. Бо тепер всі затрати по виведенню банку з кризи лягають на плечі платників податків. І враховуючи, що виводити банк з кризи буде український чиновник, то сума в 116 мільярдів, якої не вистачає зараз, може тільки зрости. Це рішення зупинило на невизначений термін притік інвестицій в країну. Це рішення загальмувало внутрішні інвестиції. Це рішення спровокує корупцію і зовсім не додасть стабільності банківській системі.

І головне - країна без інвестиційних можливостей кому цікава як партнер? Лише Путіну. Р.S. Нові «ефективні» державні менеджери поки що відзначились в банку одним – повернули паперовий документообіг замість електронного», – пише Павло Карась.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 федор принципиальный 21.12.2016 12:35
Паша,работая в мэрии с радуцким у одарыча,наколот или себе под матрас,поэтому им не жалко толконуть "Приватбанк"за одну гривну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Говори по-русскиили 21.12.2016 10:16
:lol: :lol: :lol: Павло Карась ? Вот этот специалист по всем вопросам ? Вот он счас нам обьяснит что с банками делать :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 федор принципиальный 21.12.2016 10:04
Паша может говорить что угодно,почему ни видно,ни слышно Коломойского ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 коп 21.12.2016 09:59
Лучше тебя и ваше стадо все по баксу продать, может и жизнь бы наладилась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100