реклама

реклама

Посадовці організовували фіктивні конкурсні процедури для вирубки лісових ресурсів та аукціони з продажу необробленої деревини, а фірми займались її переробкою та подальшою реалізацією. Працівники Управління захисту економіки в Черкаській області Нацполіції та обласної прокуратури вилучили 1,5 тисяч м.куб. деревини, а також понад 2 мільйони гривень.

PM335image002

Оперативники Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі прокуратури області викрили злочинну схему розкрадання лісу, організовану посадовцями лісгоспу. Для її подальшої реалізації залучили комерційні структури.

Посадовці держустанови вносили до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт, деревини, а також організовували фіктивні конкурсні процедури для вирубки лісових ресурсів та аукціони з продажу необробленої деревини. А комерційні структури займались зберіганням, перевезенням, переробкою та реалізацією незаконно вирубаної деревини та лісоматеріалів.

За попередніми даними сума збитків становить понад 2,2 мільйони гривень.

PM78image004

Прокуратурою Черкаської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели 9 санкціонованих обшуків на території держпідприємства та за місцем мешканця  фігурантів.

Співробітники УЗЕ та прокуратури у Черкаській області вилучили 1 тисячу м. куб. незаконно вирубаного лісу-кругляка та 500 м. куб. пиломатеріалів, а також 29,5 тисяч євро, 44,9 тисяч доларів США, 251 тисячу гривень та 15  банківських карток.

На даний час проводиться комплекс заходів, спрямованих на встановлення кола осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, а також встановлюється сума завданих збитків.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 бульба 25.12.2016 02:29
де діли бабло? розпилили по понятіям?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100