реклама

реклама

На редакцію «Прочерку» надійшов лист від імені трудового колективу ТОВ «Умань Хліб Трейд». У листі скаржаться, що 21.12.2016 року постійна комісія уманської міської ради з питань управління комунальною власністю відмовила ТОВ «Умань Хліб Трейд» в продовженні договорів оренди на два фірмові магазини за адресами: вул. Небесної Сотні, 22 та вул. Європейська, 42.

banner_pic3

«Припинення договорів оренди призведе до зменшення обсягів реалізації більш ніж на 30%, до банкруцтва та закриття стратегічно-важливого підприємства ТОВ «Умань Хліб Трейд». В разі закриття підприємства міський бюджет за рік недоотримає понад 1 млн грн. (оренда землі – 348 тис.грн, ПДФО- 696 тис. грн., акциз – 48тис. грн). Ми – стратегічне підприємство, у випадку надзвичайної ситуації нам доведене мобілізаційне завдання. Крім того, закриття підприємства викине на вулиці більше 100 працівників…» – йдеться у зверненні.

Також в листі колектив звертається з проханням посприяти у продовженні договорів оренди комунального майна та не допустити знищення ТОВ «Умань Хліб Трейд».

У свою чергу міський голова Умані Олександр Цебрій у «Фейсбуці» публічно надав роз’яснення інциденту.

«Щодо оренди приміщення під магазин. Депутатська комісія зафіксувала, що керівництвом ТОВ «Умань Хліб Трейд», якому належить хлібокомбінат, без будь-яких узгоджень з орендодавцем, тобто міською радою, на власний розсуд було змінено використання орендованого комунального майна: замість фірмового магазину з реалізації власної продукції підприємства була організована торгівля іншими продовольчими та непродовольчими товарами, а частину приміщень взагалі передано у користування третім особам, знову ж без погодження з міською радою. Керівництвом ТОВ «Умань Хліб Трейд» були визнані зазначені порушення.

Відповідно до законодавства України орендар, який порушив умови договору, втрачає право на продовження договору оренди. Проте на загальних засадах може знову взяти участь у конкурсі.

Хочу наголосити, що місцевих виробників міська рада підтримує через пільгові ставки оподаткування, зниження ціни оренди землі та майна, але ніяк не звільненням від виконання закону.

Звертаюсь до керівництва підприємства з проханням не вдаватись до маніпуляцій в колективі і не створювати соціальну напругу, працювати лише в межах чинного законодавства та не перекладати на владу відповідальність за свої помилкові управлінські рішення», – заявив мер Умані.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Сидоров 31.12.2016 09:53
Кожен хоче надурити ближнього свого. Така натура українця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100