реклама

реклама

Цьогорічні свята у Черкасах відзначилися ростом викликів екстреної медичної допомоги: їх було майже на третину більше, ніж торік. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр розповіла головний лікар Черкаської станції швидкої медичної допомоги Наталя Боровик.

c10029e7bfc9ac37f9477f045fd53a7b7bbcd4ca

“На свята завжди буває більше викликів, ніж у звичайні дні. Але цього року кількість викликів зросла навіть у порівнянні з аналогічним періодом торік. Минулого року за добу 31 грудня було 333 виклики медиків “швидкої”, цього року — 428 викликів. Бригади практично не заїжджали на станцію — весь час або у пацієнтів, або в дорозі”, - сказала Наталя Боровик.

Так само напруженим видався і перший день нового року: по Черкасам і Черкаському району було понад 500 викликів. Першого січня збільшилась кількість скарг на проблеми з шлунково-кишковим трактом: традиційне застілля для багатьох закінчилося загостренням гастритів, панкреатитів та інших проблем з травленням. Також багато було викликів зі скаргами на високу температуру.

Головний лікар СШМД у зв’язку з цим вкотре нагадала черкащанам, що “швидка” є службою, яка надає медичну допомогу у невідкладних станах, а не лікує застуди, ГРВІ, грип, не консультує з приводу пневмоній і таке інше. Наявність високої температури є приводом звернутися до фахівців сімейної медицини, дільничних лікарів. “Швидка” має допомагати там, де є гостра загроза життю людини.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 palamar 03.01.2017 14:09
Кумедне оце їхнє нагадування в кінці. Вихідні дні в поліклініках, в тебе температура більше 39 і ти викликаєш швидку щоб вона або збила температуру або якщо є необхідність забрала по швидкій. Натомість чуєш в трубку, що ти сам винен, що захворів на свята, що вони не будуть їхати, що викликай свого дільничного лікаря, який буде на роботі через 2 дні і т.д. І лише через 5-7 хв. розмов каже чекайте приїзду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100