реклама

реклама

Вифлеємський Вогонь Миру запалав і в лампадках черкащан. Привезли його сюди члени Пласту – Національної скаутської організації України, які продовжують гарну традицію поширення Вогню по Україні. У Черкасах ця подія відбулась на Соборній площі. Там зібралось чимало люду, серед яких і представники різних церковних конфесій, владці.

13-e1483601144790

Вогонь є символом тепла, миру та злагоди, душевного спокою, любові до людей і до світу. Цю передріздвяну традицію започаткували ще в 1986 році. Відтак щороку  Вогонь поширюють в різних країнах. З рук у руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів, і потрапляє до всіх, хто потребує світла миру, злагоди і сподівань, єднаючи людей у переддень Різдва Христового.

Цього дня до церемонії передачі святого вогню мирянам Черкас традиційно долучились священики Української православної церкви, Автокефальної церкви, Греко-католицької та Римо-католицької церков. Серед учасників святкового дійства був і перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль. Запаливши різдвяну лампадку, він відвіз Вифлеємський Вогонь вихованцям дитячого реабілітаційного центру «Теплий дім».

8-e1483601224379

Діти з неабияким здивуванням споглядали на лампадку, вражені тим, що Вогонь прибув із самого Вифлеєму.

– Нехай цей вогник додасть надії у ваші серця, здійснить найзаповітніші мрії, – мовив до дітей Віталій Володимирович, – та принесе такий жаданий для всіх нас мир!

Про це інформує сайт ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100