реклама

реклама

На Черкащині з 6 січня очікується різке похолодання зі снігопадами. За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку зі вторгненням арктичного повітря та активізацією південних циклонів 6-7 січня очікується ускладнення погодних умов: 6 січня очікується невеликий сніг, 7 січня – помірний сніг, вдень місцями сильний, на дорогах ожеледиця.

Погиршення погодних умов

Крім того, в Черкаській області 6 січня очікується різке зниження температури: вночі та вдень до -10..-15 морозу, 7 січня вночі до -14..-19 морозу, Похолодання також супроводжуватиметься опадами у вигляді снігопадів, місцями з хуртовинами та посиленням вітру до 15-22 м/с. На дорогах місцями ожеледиця.

8-9 січня в Черкаській області утримається холодна погода з температурою вночі -15..-20 морозу, вдень -9..-14 морозу, проте опади послабшають і припиняться, на дорогах ожеледиця.

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, вже 5 січня у Черкасах та в області очікуються пориви вітру 15-20 м/с, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця.

У разі погіршення погодних умов, Служба автомобільних доріг у Черкаській області попереджає про можливість введення обмежень руху транспорту на певних ділянках автошляхів області загального користування для упередження створення аварійних ситуацій.

В той же час, дорожні служби області продовжують працювати у режим цілодобового чергування і готові до роботи за будь-який погодних умов. Станом на ранок 5 січня у черговому режимі перебували 77 одиниць техніки та 107 працівників ДП «Черкаський облавтодор».

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів мають забезпечити безперешкодний рух спецтехніки та не створювати заторів.

При погіршенні погодних умов закликаємо водіїв та перевізників при можливості утриматись від поїздок, адже великогабаритні автомобілі часто стають причиною обмеження руху, під час заносу блокують проїжджу частину, зупинки вантажівок на узбіччях призводять до затримки снігоочисної техніки та ускладнюють роботу дорожникам.

Також варто планувати дальні поїздки у світлу пору доби та слідкувати за технічним станом автотранспорту. При нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати. В зимовий період на дорогах області діє 42 пункти відстою для великовантажного транспорту.

На сайті Служби автомобільних доріг у Черкаській області можна знайти перелік пунктів відстою та контакти наших диспетчерів. Також на офіційній сторінці у Фейсбуці Служби автомобільних доріг у Черкаській області, Укравтодору та Компанії «Автомобільні дороги України» оновлюватиметься оперативна інформація щодо стану проїзду та можливі обмеження руху.

Краще попередити виникнення надзвичайних ситуацій.

Будьте уважні та обережні!

Прес-служба САД у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Сидоров 05.01.2017 19:24
На 6 годину вечора у мене на хуторі 0 градусів. Почекаємо до ранку.Дровами запасся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100