реклама

реклама

Важливим завданням сьогоднішнього суспільства є виховання нового покоління друзями і захисниками природи. А зробити це можна лише тоді, коли з юних літ долучити до природоохоронної справи учнівську молодь. Так, на базі ДП "Лисянське лісове господарство" другий рік поспіль активно діє шкільне лісництво, вихованці якого вже мають ряд здобутків та серйозних результатів своєї роботи.

lys 03

Після літнього відпочинку юні лісівники, набравшись сил та змужнівши, приступили до лісівничих занять. Проте й на канікулах, зізнаються, в рамках шкільних практик, доклали руку до лісових справ, провели догляди за посівами у коробах та обгородили мурашники в лісі.

Навчальний рік юні лісівники розпочали з розширеного вивчення лісової типології. Робота полягає в описі насаджень та ґрунтів усіх типів лісу, що зростають в лісовому фонді підприємства (від бору до діброви та вільшаника), збір гербарію та пагонів головних та супутніх порід, чагарників та рослин-індикаторів. Це буде перша наукова робота Лисянського шкільного лісництва.

В ході виїзних занять учні відвідали та вивчили склад насаджень у Лисянському лісництві, де також відвідали новостворену пам'ятку природи "Тарасові явори", поблизу якої, за переказами, писав вірші Т.Г. Шевченко. На весну вже запланували поїздку до Шевченківського лісництва, де разом із вивченням дібров буде організована екскурсія по Шевченківських місцях.

Особливо насиченим та цікавим вийшло виїзне заняття до Стеблівського лісництва. Теплу зустріч, змістовну екскурсію провели головний лісничий Віталій Марусіч та лісничий Олег Вовк, які ознайомили школярів з основними характеристиками лісництва, напрямками роботи та організували практичні лісівничі завдання. Школярі з захопленням спостерігали за демонстрацією роботи лісопожежного модуля та засобів гасіння лісових пожеж. Також ознайомились з протипожежними заходами в молодих хвойних насадженнях. А безпосередньо в лісі провели роботу з вивчення лісорослинних умов борів та суборів.

З настанням зими в юних лісівників з'являються нові завдання і клопоти. За сприяння лісгоспу була виготовлена і встановлена в лісі біотехнічна споруда – годівниця для копитних тварин, яку учні особисто вже наповнили сіном, зерном та сіллю. Тепер будуть спостерігати за годівничкою та сподіваються, що їхня допомога стане суттєвою підтримкою для лісових мешканців у холодну та сніжну зиму.

– Шкільне лісництво – це дієвий метод популяризації професії лісівника серед молоді та прищеплення любові до рідної природи, – зазначає директор Лисянського лісгоспу Володимир Штанько. – Ми бачимо, що у школярів є бажання займатися цією справою, тому усіляко підтримуємо їх в цьому, сприяємо створенню хороших умов для навчання та долучаємося до проведення практичних занять безпосередньо у "польових" умовах.

Про це інформує сайт обласного управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100