реклама

реклама

Декілька десятків крижнів та лебедів залишилися зимувати у центрі Тального на Гірському Тікичі. Місцеві рибалки та просто любителі птахів щодня підгодовують їх, інформують «Вісті Черкащини».

050120171835455177386

– Це пізній виводок. Коли їхні родичі відлітали у теплі краї, ці ще не встигли окріпнути і навчитися добре літати. До того ж, батьки не покинуть дітей самих. Ось і лишилися разом на зимівлю, – розповідає із знанням справи один із рибалок.

– Морози для цих птахів не страшні. Основне, щоб річка не замерзла, бо тоді не буде їм шо їсти. Та й для собак і лисів можуть стати легкою здобиччю, – підтримує розмову інший.

У Тальнівській райдержадміністрації не готові сказати, які заходи будуть вживати для можливого порятунку перелітних птахів у морози. Про тимчасові «пункти обігріву» для пернатих у районі ніхто не чув. Еколог Руслан Овчарук лише місяць як на посаді.

Завідуюча сектором Марія Образцова, яка відповідає за вирішення надзвичайних ситуацій в районі, каже, що звернуться до органів місцевого самоврядування, щоб ті знайшли можливість підгодовувати птахів у люті морози. Потім, сподіваються, потеплішає і крига скресне.

050120171835464014711

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100