реклама

реклама

В бюджеті розвитку міста Черкаси в 2016 році освоєно коштів  в 2,3 рази або на 252 млн. більше, ніж в попередньому  2015 році (440 млн. грн. проти 188 млн. ). Про це інформує політик, депутат облради багатьох скликань Любов Майборода.

1

За її словами, лідером в освоєнні коштів є департамент житлово-комунального комплексу, який витратив майже 200 млн. гривень на капітальні ремонти доріг, тротуарів, житла, придбання техніки. В минулому році вдвічі в порівнянні з попереднім роком зросли видатки на ремонти шкіл, садочків, придбання обладнання та комп`ютерної техніки.

Такі можливості в освоєнні коштів стали наслідком політики децентралізації, тобто збільшення фінансового ресурсу на місцях для виконання повноважень.

Освоєння коштів вимагало оперативного менеджменту та постійного контролю за проведенням робіт від головних розпорядників коштів. Не всі департаменти виявились готові до виконання поставлених завдань та залучення ефективних підрядників. 84 млн. гривень, або кожна шоста гривня від загального кошторису бюджету розвитку так і не були освоєні, хоча на банківських рахунках, на відміну від попередніх років, кошти були.

«Прикладом невдалої організації робіт є ремонт бульвару Шевченка, коли наприкінці року в центрі міста зняли верхній шар асфальту. Це було критично не продумане рішення, як і те, коли під час вшанування пам`яті жертв Голодомору 26 листопада на Соборній площі міста о 16-00, поруч били відбійні молотки. Наразі є необхідність якнайшвидше прийняти бюджет розвитку на 2017 рік. За умов інфляції йде постійне зростання вартості робіт, що є по суті втратою коштів. Тож не маємо права гаяти час», – зазначає Майборода.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 2017 11.01.2017 16:05
Як казав Черномирдін:"Такого ніколи не було і раптом знову".Причина в тому ,що роками склалася ситуація ,коли через бюрократичні протоколи будівельники реально можуть законно приступити до початку робіт лише орієнтовно в вересні. Процедура затвердження спочатку бюджету,а потім програми розвитку затягується депутатами і політиками до квітня -травня. Потім по закону потрібно зробити проект і пройти експертизу-це мінімум 1-2 місяці (якщо добре постаратися).Потім відома процедура тендерів, літні відпустки і опа-кінець року. Влітку будівництво стоїть,а в морози починають виконувати бетонні роботи і ремонтувати дах.
Політикам багатьох скликань і партій потрібно починати з аналізу власної діяльності і зробити систему такою,щоб підрядник починав роботу в лютому -березні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Станіслав 11.01.2017 14:34
Другий рік не освоює коштів департамент архітектури, куратором якого є Гура. Через власний бізнес бракує часу на роботу. Пора Бондаренкові допомогти людині визначитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 фінансист 11.01.2017 11:43
Гарний аналіз, але чому немає публічного обговорення виконання бюджету? Неспроможність депутатів чи "після нас хоч потоп" :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 пологовий будинок 11.01.2017 11:07
Коли у нас відремонтують дах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Самуіл 11.01.2017 10:33
Майборода аналіз зробила, а які висновки зробить Бондаренко? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Остап 11.01.2017 10:26
Не розумію - як це не освоїти 84 мільйона? Дороги завалені снігом, люди ледь пересуваються і практично не має техніки! Чи закуповувати можуть лише свої люди?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Підганяй 11.01.2017 07:10
Підганяти владу потрібно всім, ТОДІ буде толк.
Прикладом невдалої організації робіт є ремонт бульвару Шевченка, коли наприкінці року в центрі міста зняли верхній шар асфальту. Це для НАС невдало ,А ВОНИ кошти вчасно отримали.Головне кошти прийшли -а якість. Прийшли ж до влади у місті представники проффессори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Відбійні молотки 10.01.2017 23:19
vs Мухфельних печей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100